Дали кулинарията не би могла да се превърне в приказка и разтоварващо занимание сред динамичното ежедневие … именно тази тайна ни разкрива кулинарното училище „Амюз Буш“ в град София, където Ангел Димитров – Главен готвач в кулинарно училище „Амюз Буш“ и Деси Бабунска – Главен сладкар в кулинарно училище „Амюз Буш“ разказват приказки за световете на сладките изкушения и вкусните гозби. Ето какво разказа Ангел Димитров за себе си, кулинарното училище и сбъднатите усмивки в света на кулинарията:

Разкажете ни повече за себе си и за училище „Амюз Буш“ – от къде дойде идеята да откриете именно такова?

  • Занимавам се професионално с готвене повече от 10 години. Завършил съм Техникум по хранене и туризъм в град Хасково – специалност „Кулинар“. Работил съм в Америка и Великобритания, а в България съм от 3 години.

Спомняте ли си кога беше моментът, в който заобичахте кулинарията и разбрахте, че това е нещото, с което искате да се занимавате за в бъдеще?

  • Занимавам се с кулинария от 15 годишен, т.е. вече почти половината от живота ми и никога не съм се съмнявал че ще се занимавам с друго.

Спомняте ли си интересна случка, при която да се е наложило да импровизирате и сготвите нещо набързо в някой ресторант, но да се е получило много вкусно?

  • Когато работих в Аспен-Колорадо, тъкмо приключвах смяната и главния готвач ме извика и помоли да сготвя нещо на бързо за персонала (около 20 човека), защото колегата не е могъл. Прерових хладилниците и забърках паста с бекон, домати и сметана – на другия ден ме разпитваха от къде знам рецептата, дали е българска – всички много им хареса, и останаха доволни – след тази случка усетих голяма промяна в отношението към мен 🙂.

Мъже или жени посещават повече курсовете ви и кои са по-добри готвачи според вас?

  • По принцип жените са повече, но не много- групата през уикенда е 50/50. По-добри няма – всичко е въпрос на отношение към готвенето.

Какво е нещото или по-точно определени думи/ изречение/ любима сентенция, с които започвате всеки организиран курс?

  • Винаги започвам с : Най важното е да се забавлявате и да се чуствате у дома си и ако се усмихвате, когато готвите, то и хората ще се усмихват когато хапват приготвеното от вас!

Коя храна кара хората да се чувстват щастливи?

  • Балансираната и разнообразна ИСТИНСКА храна прави хората щастливи – под истинска имам предвид без химикали и изкуствени съставки – хората започнаха да осъзнават влиянието на храната над тялото им в това число и емоциите им.

И на езика на кулинарията – каква е вашата рецепта за повече усмивки през деня?

  • Вино и шоколад !

Статия: К. Герчева, Февруари 2012

Снимки: Личен архив

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 437 пъти