В момента текат Великденските пости, в тази връзка кулинарният ни консултант Филип Петров споделя една апетитна постна рецепта за Рататуй:

Необходими продукти:

  • 2 бр. домати
  • 100 гр. тиквичка
  • 100 гр. патладжан
  • 100 гр. червена, зелена и жълта чушка
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 клонче мащерка
  • 1 връзка магданоз
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 с.л. доматена паста
  • 5 гр. Джинджифил.

Начин на приготвяне:

Рататуй
Рататуй

Нарязваме на шайби тиквичката и патладжана, чушките на жулиени, а доматите на конкасе (едри шайби). Запържваме лука със зехтин, след което пипера и накрая добавяме тиквичките и патладжана, счукания или нарязан чесън, мащерката, магданоза нарязан на касе (много ситно). Добавяме и малко настърган джинджифил и 2 с.л доматена паста.

Съвет от Филип Петров: Рататуй е класическо френско ястие. За предпочитане е да се консумира с млади едногодишни вина като Ризлинг или Совиньон Блан.

Приятен апетит!

К. Герчева, Март 2012

Рецепта: Филип Петров

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 393 пъти