В момента текат Великденските пости, в тази връзка кулинарният ни консултант Филип Петров споделя една апетитна постна рецепта за Рататуй:
Необходими продукти:
2 бр. домати
100 гр. тиквичка
100 гр. патладжан
100 гр. червена, зелена и жълта чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 клонче мащерка
1 връзка магданоз
4 с.л. зехтин
2 с.л. доматена паста
5 гр. Джинджифил.
Начин на приготвяне:
Рататуй
Нарязваме на шайби тиквичката и патладжана, чушките на жулиени, а доматите на конкасе (едри шайби). Запържваме лука със зехтин, след което пипера и накрая добавяме тиквичките и патладжана, счукания или нарязан чесън, мащерката, магданоза нарязан на касе (много ситно). Добавяме и малко настърган джинджифил и 2 с.л доматена паста.
Съвет от Филип Петров: Рататуй е класическо френско ястие. За предпочитане е да се консумира с млади едногодишни вина като Ризлинг или Совиньон Блан.
Вашият коментар