Днес » днес, Добро Утро!

Важните неща и … едно кафе с приятели

публикувано от:  на декември 3, 2012 няма коментари

Един баща забелязал, че напоследък синът му е угрижен. Извикал го при себе си, показал му буркан, пълен с топки за тенис и го попитал:
– Сине, пълен ли е този буркан?.
– Да! – веднага отговорило момчето.
Тогава баща му започнал да пуска в буркана малки камъчета, когато те запълнили пространството между топките и отново му задал същия въпрос. Момчето се засмяло и потвърдило, че бурканът е пълен….
След това бащата започнал да изсипва в буркана ситен морски пясък…: – Пълен ли е сега буркана, сине? – попитал той. Момчето кимнало утвърдително с глава.
Накрая бащата налял в буркана 2 чаши кафе и рекъл:
– Сине, представи си, че бурканът е твоя живот. Топките за тенис са големите и важни неща в живота – родината, семейството, децата, приятелите и любимите занимания. Камъчетата са значими неща като работата, колата, къщата…, а пясъкът символизира всички останали незначителни неща в живота на всеки от нас. Ако напълниш буркана първо с пясък, няма да има място за камъчетата и топките. Същото важи и за живота, сине – ако губиш времето и енергията си за дребни неща, няма да имаш време и сили за големите и важните. Ето защо първо трябва да се погрижиш за топките, после за камъчетата и най-накрая за пясъка.
– А какво символизира кафето, татко? – попитало момчето.
– Кафето, сине е за да ти подсказва, че колкото и да е пълен животът ти, в него винаги има място за едно кафе с приятел.

Добро утро, приятели! В деня ни винаги има място за по едно кафе с приятели. Пожелаваме ви приказна седмица, изпълнена с очарователни мигове, сбъднатости, успехи и късмет през дните ви, а вечерите ви … нека са сладки и обичани!

К. Герчева, Декември 2012


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!