Днес » днес, истински истории

Уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд

публикувано от:  на февруари 28, 2015 няма коментари
Уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд

Уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд

Вероятно не сте чували и не знаете за съществуването на една уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд. Никак не е малко това. Толкова време е отнело на автора на това произведение. А това е Скот Уивър, художник. Кръстил е своето произведение “Rolling through the bay”.

Интересното е, че работата по тази уникална скулптура не спира, тя не е завършена. Винаги има нещо за довършване, за добавяне. През тази уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд, отделен за нея, може свободно да се движат топчета за пинг-понг. Те преминават през пресъздадените исторически места, квартали, емблематични символи на Сан Франциско.

Освен клечките за зъби, той е използвал и лепило и своята изобретателност и търпение.

Ето какво разказва Скот Уивър: “Използвал съм различни марки на клечки за зъби, в зависимост от това, коя  сграда правя. Имам много приятели и членове на семейството, които ми събират клечки за зъби по време на техните пътувания. Например, някои от дърветата в Golden Gate Park са изработени от клечки за зъби от Кения, Мароко, Испания, Западна Германия и Италия. Вътрешността на Двореца на изящни изкуства е направен от клечки за зъби, които хората хвърляха на сватбата ни.”

Вижте видеото с тази уникална скулптура от 100 000 клечки, отнела 35 години труд:


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!