15 септември нова учебна година
15 септември нова учебна година

Като наближи 15 септември и родители и деца се изнервят. Децата заради края на ваканцията, а родителите заради разходите, които трябва да направят.

Какво да направим за да се справим по-леко с подготовката за новата учебна година?

Първо да се спрем и да си поемем дълбоко въздух. Ако сме стресирани, това с нищо няма да помогне – напротив. Когато човек е под стрес, не мисли трезво, тоест ефективността и концентрацията му намаляват и не може да взема добри решения.

След това трябва да се направи план – какво трябва да се направи и купи, срокове, средства, от къде ще се набавят. Кое е неотложно и кое може да почака.

Следете разпродажби и промоции. Ако може да се купи нещо изгодно, защо да се дават повече пари?

Обмяна на дрехи, обувки, пособия, учебници между познати. Полезно е вещите да се ползват, ако има потенциал в тях, а се спестяват и пари.

Групово пазаруване на пособия, дрехи, обувки също ще излезе по-евтино.

Вижте и какво имате от миналата година. Може би имате тетрадки само с няколко изписани листи, здрави пособия, моливи, химикали и други… Вижте в какво състояние е раницата на ученика. Ако е здрава, засега може да се отложи купуване на нова.

Прегледайте дрехите и обувките. Малките подарете или продайте. Набележете какви трябва да се купят.

Бележника купете още преди училище. От тази година има нови бележници, внимавайте бележника да е от тях. Вместо забележки, има раздел за „Отзиви и информация“. Подгответе и снимки на ученика. Попълнете внимателно данните от първа страница.

Проверете дали е необходима бележка за профилактичен преглед от личния лекар. Направете и профилактичен преглед при стоматолога.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==