Кражбите по празниците се увеличават. Ето съвети как да се предпазитеКражбите по празниците се увеличават. Ето съвети как да предпазите своят дом, и той да бъде защитен. Най-важният съвет е – бъдете внимателни. Не забравяйте да прегледате домът си ако се налага да заминете за няколко дни.

Голяма част от хората напускат домовете си по празниците, за да заминат при приятели, роднини или пък да празнуват на друго място. Тогава техният дом остава незащитен. Обикновено по празниците хората са по-малко внимателни и престъпниците се възползват от това.

Ето съвети от нас как да предпазите своят дом

  • Преди да излезете направете преглед на вашия дом. Дали всичко сте прибрали. Вратите, прозорците затворени ли са, заключени ли са?
  • Ако домът ви има аларма – включете я. Глупаво е да имате инсталирана аларма, а да забравите да я включите когато ви няма.
  • Погрижете се за вашата пощенска кутия. Крадците наблюдават пощенските кутии и ако те са препълнени с кореспонденция – разбират, че домът е празен. За това помолете някой близък или съсед да прибира пощата ви.
  • Ако отсъствате за по-дълго време от дома се обадете на съседите. Те могат да наблюдават домът ви, да прибират пощата, ако се случи нещо могат да реагират своевременно.
  • Практика е да се оставя осветлението включено в дома – признак, че обитателите са в къщи. Също така може да се остави и радио включено – това показва, че домът не е празен. Но внимавайте с тези практики – рисковано е да се оставят работещи електрически уреди включени, без надзор.
  • Ако имате личен автомобил, приберете го в гараж. Ако не разполагате с такъв – ползвайте платен, охраняем паркинг. Ако не желаете да ползвате паркинг – оставете автомобила си на добре осветено място. Така ще затрудните крадците, а в същото време патрулите на полицията ще могат да го наблюдават.

От Утро.бг се надяваме нашите съвети за това, как да предпазите своят дом да са ви били полезни. И ви пожелаваме никога да не ви посещават крадци.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==