За децата винаги е празник когато има балони, а като се прибавят и сладкиши и сок, какво повече им трябва?
Любов.
На балони, сладкиши, любов и играчки децата никога не могат да се наситят. Това го знае всеки родител.
Но има деца, които са лишени от родителски грижи по една или друга причина. Те нямат джобни за да си купуват разни неща.
За тях празника идва, когато някой почука на вратата им.
Хубавата новина е, че това се случва. Има хора, които се сещат да го правят.
Посещението ни днес в дом „Другарче“ гр. Варна, не беше необичайно събитие за децата, но разбира се се зарадваха.
Някои се радваха на балоните, други на бисквитките, трети на картинките за оцветяване. Разбира се и на останалите неща, просто всяко се впуска първо към различно нещо. Както всички деца са различни. Други просто искаха внимание. Да им се обели бонбончето, да им се надуе балончето или просто прегръдка.
С децата се работи по различни социални програми. За мен ще е интересно да проуча тези програми и директорката г-жа Кръстева ме упъти как да намеря информацията.
Тя е нужна на всички ни които се вълнуваме от нещо повече от личните си проблеми. За хората, които искат да помагат тя е нужна за да не разпиляват усилията си напразно. Помощта трябва да отива там, където има нужда от нея и в най-подходящ вид. А това може да стане само, когато се знае за нея.
Та това са добрите новини. Започваме да събираме конкретни информации за да стигат до все повече хора загрижени по темата.
Защото благотворителността е двустранен процес. Само когато помощта стигне до нуждаещте се, се раждат усмивки и от даряващия и от получаващия.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==