Днес » мечтите

Вълшебните камъчета

публикувано от:  на септември 10, 2010 коментар

Една вечер група номади се готвели да се разположат някъде за през нощта, когато изведньж ги обляла силна светлина. Ясно било, че това е признак за присъствието на неземна сила. С голямо нетърпение те зачакали важното послание, което чувствали, че ще им бъде изпратено.

Най-сетне се чул глас:

– Съберете колкото можете повече камъчета. Приберете ги в дисагите си. След еднодневен преход, вечерта ще ви донесе радост и съжаление.

Номадите потеглили на път, взели да се оплакват един другиму и да се ядосват.

Очаквали да им се разкрие голяма истина за света и вселената, благодарение на която да натрупат богатство и здраве и да придадат повече смисъл на живота си. Вместо това обаче ги накарали да се занимават с ръчна работа, която им се виждала напълно безсмислена. Все пак, споменът за бляскавото видение накарало всички да съберат по няколко камъчета и да ги сложат в дисагите си, като през цялото време не спирали да мърморят.

Минали един ден път и вечерта спрели да пренощуват, бръкнали в дисагите и открили, че всяко камъче се е превърнало в диамант. Зарадвали се, че имат диаманти.

Съжалявали обаче, че не са събрали повече…

Събирайте своите вълшебни камъчета, които срещате по пътя си всеки ден … и нека всяко от тях ви поднесе своята красива магия с много усмивки …


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. io says on: 10 септември 2010 at 11:22

    Уау…
    Хубава метафора


Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!