Днес » днес

Преброяване 2011

публикувано от:  на януари 30, 2011 4 коментара

На 1 февруари стартира 17-то поред преброяване на населението в България. За първи път страната ни прави това като член на Европейския съюз въз основа на общ регламент 763/2008, за първи път преброяването ще се проведе и по интернет.
Преброяването започва в 0 часа на 1 февруари 2011 година. От 0 часа на 1 февруари 2011 г. до 24 часа на 9 февруари 2011 г. преброяването ще се извършва по интернет чрез попълване на електронен формуляр. От 8 часа на 10 февруари 2011 г. до 20 часа на 28 февруари 2011 г. преброяването ще се извършва чрез посещение на домакинствата, сградите и жилищата.
Съгласно Закона за статистиката участието в преброяването е задължително.

Интернет участие в преброяването

Предимства на електронното преброяване са много – активно е 24 часа в денонощието, има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно време, спестява се време – попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена. Ще получите код, който трябва да предоставите на преброителя, когато ви посети  и той няма да ви анкетира отново.

Адреса на Националния Статистически Институт: https://iscensus2011.nsi.bg/

Преброяване по домовете
От 8 часа на 10 февруари 2011 г. започва традиционното преброяване чрез книжна преброителна карта. Преброителят, който ще Ви посети, е задължен с клетвена декларация да пази в тайна получената от Вас информация и е длъжен да се легитимира със служебна карта с уникален номер и снимка. Самоличността му може да се проверява и чрез обаждане на единен телефонен номер за цялата страна 0700 16 310 . При посещението в жилищата, преброителят ще се представи с фамилното си име, ще покаже служебната си карта на преброител, ще обяви целта на посещението си, целите и задачите на преброяването, ще пристъпи към попълване на преброителните карти. При отказ или нежелание на лицата в жилището да бъдат преброени, преброителят е длъжен да ги предупреди за произтичащите от Закона за преброяването санкции – парична глоба от 120 лева.


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 1. icakfresh says on: 31 януари 2011 at 19:44

  не мога да разбера бе хора искате електронно преброяване аз съм за и съм човек разбиращ идеално компютрите от до но или съм прост или тва е поредния майтап тъй като не видях къде трябва да попълня тая прословута бланка напраих обиколка на кви ли не сайтове и не разбрах тогава си задавам въпроса щом аз не се справих какво остава за обикновеният човек който тепърва гледа рс-то кат индиянец

 2. Странникът says on: 31 януари 2011 at 22:07

  icakfresh => Най-лесно е да се обижда, нали? Сам казваш, че разбираш компютрите. Приемам това като самохвалство от твоя страна. Информацията е само на 3-4 клика с мишката. Търсиш в Гугъл, намираш резултатите, влизаш в сайта на НСИ и там ще го видиш.
  Но по начина ти на писане и на НЕизползване на препинателните знаци,приемам че само се хвалиш, без покритие.

 3. io says on: 1 февруари 2011 at 13:18

  До днес електронния адрес за интернет преброяване беше неактивен. Затове едва днес го добавяме. За някои хора е смущаващо да отварят неработещ адрес и това е причината да не бъде публикуван до днес.

 4. icakfresh says on: 2 февруари 2011 at 21:15

  Странникът/ таквис препинателни ала бала не сам им фен ако трябва да бъда честен но колкото до обиждането не сам обидил никой и нямам такова намерение просто си казвам мнението а и когато писах коментара явно системата не е била пусната сега работи но за нормалния човек пак е трудно попълването на данни а колкото до компютрите никога не сам се хвалил че сам голямя работа едно е разбирането а съвсем друго е прецакването от системата все пак ако сам обидил някой моля едно голямо извинявяй не сям такъв да се превъзнасям


Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!