Капка по капка вир става, а стотинка по стотинка … цяло златно съкровище за малки принцеси и принцове. Такава е и идеята на благотворителната инициатива „Жълти стотинки“, в която деца помагат на деца. Основната идея е в продължение на един месец (от 1 май до 1 юни) всяко дете, а защо не и вече порастнали деца, които пожелаят да се включат в инициативата, да си направи малка касичка, в която да слага жълта стотинка, а накрая на месеца да занесе златното съкровище на други малки принцеси и принцове, като дори и в касичката да има само една монета, то детето е изпълнило своята благородна мисия.

Събраните средства от инициативата ще отидат за закупуване на инфузомати – апарати за венозно вливане за болница УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, към която работят Клиника по детски и генетични заболявания, Клиника по детска хирургия, Неонатологично отделение към АГ-клиника, както и детски сектори в голяма част от останалите звена на болницата.

Когато бях малка и аз си имах касичка, в която трупах златно съкровище … и сега си имам, и ние Екипът на Утро ще предадем нашето си златно съкровище от Усмивки и Слънчица на 1 юни – Денят на детето.

Повече информация за инициативата – виж тук.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==