дом за децаЦентърът за настаняване на семеен тип в квартал Владиславово, Варна на 3 юни навършва една година. Къщата  предоставя алтернативна социална услуга, в която малка група деца живеят в среда, близка до домашната – те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Основната цел на центъра е се осигури качество на живот, което да гарантира пълноценно развитие на децата. Този център е създаден с помощта на Уницев, Община Варна и цялата общественост на България, където са настанени деца от Могилино, за да им се предостави по-добро място за живот.

Но какъв е един празник, ако няма празнична украса, много балони, вкусна торта … и разбира се децата. За да посрещнат подобаващо ден преди празника се надуваха цветни балони, рисуваха се цветни ръчички върху тях, правиха се гирлянди и бонбони от балони, за да бъде празника, наистина празник, украсен с цветовете на дъгата.

За изминалата една година, всички работещи в центъра успяват да създадат наистина уютен дом за децата с много любов, което води и до тяхното подобрение, благодарение на което едно от момиченцата се научава и да танцува.

Честит Рожден Ден на Центъра за настаняване на семеен тип в квартал Владиславово, Варна от целия екип на Утро! Пожелаваме ви още безкрайно щастливи дни, изпълнени с много любов и радости!

празник  у дома

К. Герчева, Юни 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==