Най-добрия Дядо Коледа в света
44- годишният китаец Джими Чан от Хонконг бе избран за най- добрия Дядо Коледа в света, съобщава британският Telegraph. По ирония на съдбата, именно жител на субтропиците спечели конкурса, осъществен в шведския град Гелливаре, на 100 км зад Полярния кръг.

Чан изпревари на финала осем претенденти, сред които бяха дядоколедовци от Бурунди, ЮАР и Австралиия.
Конкурсът в Гелливаре се прави вече шеста година и събира хиляди зрители, които не се смущават от минус 20-градусовия студ. Коледните старци се съревновават в опаковане на подаръци, катерене на комини, ядене на празнична овесена каша и – разбира се – надбягване с шейни в еленов впряг.
В Хонконг никога не вали сняг, ноДжими Чан се представил отлично във всички състезания. Той работи като професионален Дядо Коледа вече 17 години, като съвместява тази сезонна работа с изявите си като фокусник.
През 2007 година той спечелил подобно състезание в Хонконг. В интервю по китайската телевизия Чан признава, че дължи своя успех на «оптимистичното отношение към живота». Той, също така, признава, че се чувства голямо дете и много обича да играе с деца. /БЛИЦ

Еко, Коледна звезда

В навечерието на Коледа германският град Мюнхен получи нов символ – екологична светеща звезда. Тя е конструирана съвместно от Siemens и мултимедийния артист Микаел Пендри. Съоръжението се захранва единствено от възобновяема енергия, произвеждана от вятърна турбина, която не отделя вредни емисии в атмосферата. Суперзвездата е революционен технически проект, разработен като принос на компанията към предстоящата глобална климатична конференция в Копенхаген, на която лидери от над 190 държави ще обсъждат климатичните промени.
Кметът на Мюнхен Кристиян Уде смята, че с тази звезда градът се е сдобил с нов символ за коледните празници. Той е свързан с възобновяемите енергоизточници и енергийната ефективност, които са много важни за Мюнхен, тъй като градът има за цел до 2025 г. да стане първият в света, който задоволява енергийните си потребности изцяло от възобновяеми източници.
Според артиста Михаел Пендри проектът, разположен на основната пътна артерия в града A9, извежда изкуството извън ограниченията на музеите.
Агенция Speed-Press

Е защо пък да е глупав?
Последният в класацията Топ 10 на най-глупавите коледни подаръци за 2009 г. подарък е храната за елени. Тя е с формата на пелети и е напълно безопасна за хората. Освен това струва само 2 долара и е най-евтиният артикул, попаднал в Топ 10. Идеята е, че всяка година се оставят почерпки само за Дядо Коледа, а елените, които вършат истинската работа, остават в сянка. Е, вече не!
Класацията се подготвя за трета поредна година от американския сайт, базиран в Лос Анджелис, stupid.com.
още новини>>>

всичко за Коледа >>>

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==