Краят на Първата световна война
Снимката е правена след подписване на примирието, с което се слага край на Първата световна война. Това е личният вагон на Фердинанд Фош, разположен в гората край Компиен. Фош е вторият отдясно.

А с какво е специален днешния ден? Комбинацията от цифри 11.11 провокира всеки … . Много хора луднаха по разни медитации, енергии, явиха се всякакви пророци, спекулиращи с изписването на датата: 11.11.11. Но всъщност това е подвеждане, понеже не е правилното изписване – изписва се по следния начин: 11.11.2011. Много се спекулира със специалните дати, и в почти всички случаи те не се изписват по правилния начин и се пропуска цялата информация – а това променя коренно нещата, нали? Само, че тези хора много удобно пропускат това.

И някак си се пропуска, че всяка година има комбинация от цифри – единадесети месец, единадесети ден, единадесети час… .

Случайно или не, точно тази комбинация е уникална, и трябва да я отбелязваме по друг по-значим повод. Тя се отбелязва от 1918 г. когато на единайсетия час от единайсетия ден на единайсетия месец е подписано примирие край гората на Компиен, което слага край на Първата световна война. Това е краят на “войната, която ще приключи всички войни”.

Този ден се отбелязва като ден на примирието, за да не се забравят саможертвите на мъже и жени във войната, за да бъде постигнат мир.

Автор: Борислав
Снимка: Уикипедия

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==