На 15.12.2011 г. от 14:30 часа в град Варна се проведе първата АРТ – СТРИЙТ изложба, която е в рамките на проект: Информационна кампания „Помогни ми, аз съм различен и уникален“, финансирана от Обществена фондация за гражданите на Варна. На изложбата можеха да се видят и закупят много красоти, направени ръчно от хора с увреждания, които носеха техния Коледен дух, обвит в свят на чистота и любов.
С грамоти за активно участие в подготовката на АРТ – СТРИЙТ изложбата бяха отличени Ресурсен център – град Варна, Център „Радост“ – Варна,  Защитено жилище „Ларго – 1“ – Варна, Дневен център „Ревера“. Благодарствен лист получиха и доброволците, които със своята подкрепа са спомагали за провеждането на събитията по време на целия проект „Помогни ми, аз съм различен и уникален“, сред тях са Калоян Йорданов, Василена Калчева, Калина Попова, Мая Каракостова, Красимира Иванова, както и www.utro.bg за активно участие в провеждането на Информационна кампания „Помогни ми, аз съм различен и уникален“, за което изказваме своите искрени благодарности и възхищение за чудесната работа и инициативи на Семеен център „Мария“ – Варна, дневен център „Ревера” и Център за социална рехабилитация и интеграция „Чайка”!

Животът ни е дарил с две много важни и еднакво ценни способности – да помним и да забравяме. Когато за нас направят нещо добро, нашата признателност изисква да го помним. А когато някой постъпи лошо, любовта ни насърчава да го забравим… Нека всички помним доброто, нека откриваме различното и уникалното, и му помагаме да се развива …

Едно от музикалните изпълнения, част от АРТ – СТРИЙТ изложбата може да видите на следния адрес:

http://www.youtube.com/watch?v=Htq8zKsjgYM&feature=youtu.be

Статия и снимки: К. Герчева, Декември 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==