Днес » добрите новини, Нова Година

Нова година – нов шанс

публикувано от:  на януари 1, 2012 няма коментари

От днес…. Ще ставам рано, ще лягам на време, ще правя нещата на време. Ще карам бавно, ще се храня здравословно, ще обръщам внимание на любимите си хора. От днес…

Колко неща сме отлагали за утре, и на  всеки нов ден сме  залагали надежди за промяна?…  Нова Година – нов шанс. Но шанса трябва да се грабне, да се положи усилие да се развие до желания резултат. 2012 е година на действието. През изминалата година  се научихме да мечтаем, да искаме правилните неща, сега трябва да ги осъществим. Ще имаме възможности за това, нека правим нужното от наша страна за да се осъществят мечтите ни…

Днес е най-невероятният ден. Не защото е  първия ден на новата година. Просто защото е днес. Днес е най-подходящото време да действаме. Така нещата ще се получават. Няма да са просто пожелания и мечти, а съзидателност.

Хайде днес да направим нещо, нещо мъничко. Всеки своето си малко нещо. Нищо, че е празник  и може просто да се поизлежаваме. Нищо, че си легнахме късно след посрещането на Новата година. Нищо, че някои имат махмурлук, а на други им е тежко от обилната вечеря. Нещо мъничко, много мъничко и простичко да направи всеки от нас.

Например да изравни картината, която го дразни от незапомнени времена,  че е килната на една страна. Или пък обратното. Да  остави обувките си леко, не перфектно подредени една до друга. Всяко мъничко нещо, само на пръв поглед изглежда незначително. Всъщност то си е достатъчно важно, наред с важните неща. Неговия смисъл е в първата стъпка, в малкия напредък, в мъничката промяна.  А малката снежна топка има навика да повлича след себе си още и още мънички снежинки и да се превърнат в лавина. В една съзидателна лавина от успешни неща.

Измисли ли какво мъничко нещо да направиш днес?

Й. Богомилова


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


Свързани статии:

  1. Всичко за Новогодишната нощ | Стил

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!