Днес » грижа за природата, децата, днес, добрите новини

За да направим Природата красива!

публикувано от:  на март 16, 2012 коментар
Природата е и ден и нощ, слънце, месец и зора…. Затова ти пази я, а тя ще ти се отблагодари двойно с красота, спокойствие, здраве, цветове и още, и още. Именно този урок са научили децата от Детска градина11 „Детски свят“ – Варна в кв. Владиславово, град Варна, благодарение на своята госпожа – Пенка Генадиева, както и на своите родители. 
На 15.03.2011 г. беше организирана акция за засаждане на дръвчета в детската градина, в която децата от група „Усмивка“ засадиха своето си дръвче – усмивка. Освен радост и много вълнения за децата, в акцията участваха и родители, един от които – Тихомир Вълчев, който ни разказа повече за зараждането на тази идея, която ще продължава и за в бъдеще:
  • Идеята ни хрумна по повод на това, че когато вървим из града не виждаме много дървета, освен това между блоковете виждаш само насрещните блокове, а дърветата внасят много въздух, шума намалява малко. Когато пък участват и деца, освен, че се забавляват те се научават на това, че трябва да опазват околната среда и да обичат природата.

Идеята ви е да озеленявате само по детските градини или…?

  • Не – нашата идея беше да озеленяваме улиците. Ние си работим по своята улица, други работеха по техните, а сега решихме да го направим и в детската градина.

Като родител какво бихте посъветвал другите родители относно възпитанието на децата да обичат природата и да се грижат за нея?

  • Мисля, че тази дейност е приятна за децата и родителите, а децата от своя страна освен всичко останало свикват да се грижат за нещо живо и да го пазят, ще имат предвид как да се отнасят към съществуващите вече насаждения.

Статия: К. Герчева, Март 2012

Снимки: Пенка Генадиева


Share on Facebook!


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


  1. Пенка Генадиева says on: 16 март 2012 at 6:10

    Дали по улиците, или по градините… важното е Варна да става по-зелена и красива! В засаждането на дръвчета в двора на детската градина вчера участваха повече гости… Разбира се и родители на деца от групата. Включиха се 5-6, други донесоха дръвчета и рози. От групата „Усмивка“ вън беше само едно от децата със своите родители. Другите не изведохме. Уплаши ни снежеца… Но началото е поставено и е заделено място за кипарис, който ще засадим заедно всички следващата седмица. След това ще поливаме и пазим… С УСМИВКА 🙂

Свързани статии:

  1. Големите победи в света на децата | Морски новини

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!