Cover Оргазмено раждане (2013)

На 22 юли от 18:30 ч. във Варна, в Арт салона на Радио Варна ще бъде представена книгата ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане.

Възможно ли е раждането да бъде нещо различно от познатата ни представа за болезнено и мъчително преживяване, нерядко съпътствано от сериозни рискове за здравето и живота на родилката и бебето? Възможно ли е даването на живот да бъде естествено благословено като щастливо и приятно събитие, доставящо радост и удоволствие, дори екстаз и пълно удовлетворение? Възможно ли е…..

Да, възможно е! Как? – Отговор на тези и много други въпроси, свързани с бременността и раждането, дават Елизабет Дейвис и Дебра Паскали-Бонаро в книгата си ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане, излязла в български превод в издателство Галера Либрис.

Опирайки се на личния си и професионален опит, както и на практиката за естествено болнично и извънболнично раждане в САЩ и по света, акушерката Елизабет Дейвис и дулата Дебра Паскали-Бонаро последователно и аргументирано разгръщат своя аналитичен разказ за превръщането на “одисеята” раждане в пълноценно, трансформиращо, утвърждаващо живота преживяване. Преди, по време на и след самото раждане – всеки от тези етапи в даването на живот е осветлен основно с оглед подготовката на майката да се справи (с необходимата съпричастност на близките) с всички несъмнени предизвикателства, съставящи даването на живот. Накратко, да усети и изяви женската си мощ.

Книгата ще се разпространява в училища и центрове за бъдещи родители, йога и арт центрове, онлайн магазини и избрани книжарници. Пълният списък на местата, от които можете да я закупите, ще намерите на www.galeralibris.com.

Заповядайте на събитията, представящи книгата в София и Варна:

Варна – 22 юли 2013 г., понеделник, 18:30 ч., Арт салон Радио Варна, бул. „Приморски“ 22

София – 25 юли 2013 г., четвъртък, 18:30 ч., Център за култура и дебат „Червената къща“, ул. „Любен Каравелов“15

 

Горещо препоръчвам на всяка жена, която изпитва и най-малките съмнения в своята сила, на всяка жена, която изпитва страх от раждането, на всяка от вас, която иска да роди по природните закони, да прочете тази книга. В нея ще откриете много съвети – как да се справите в различни ситуации, разкази на раждали жени, които ще ви вдъхнат увереност в силата, която притежаваме ние, жените.

Оргазмено раждане е книга, която би обогатила всяка една акушерка. Защото е написана от акушерка, която е вложила цялото си сърце в тази професия.“

Емилия Казълова, председател на Алианса на българските акушерки

Елизабет Дейвис, Дебра Паскали-Бонаро. ОРГАЗМЕНО РАЖДАНЕ. Вашето ръководство за безопасно, удовлетворяващо и приятно раждане.

Превод от английски Милена Дянкова, Мая Здравкова.

Варна: Галера Либрис, 2013, 248 с., ISBN 978-619-90098-1-9


Статията е прочетена 15 пъти