Да караш ски спускайки се от заснежените склонове на планините. Всеки фен на ски спорта би казал, че от това по хубаво няма, сигурно би добавил, чe това освен приятно е и опасно вдигащо адреналина занимание, и аз определено бих го подкрепил. Дори да покараш за удоволствие не е шега работа, изисква се много тренировки търпение упоритост и концентрация.Да се спускаш с около сто и двадесет километра в час по опасни и коварни писти, като легендарната Щраиф, където всеки завои носи опасност и всеки миг невнимание може да доведе до фатални и опасни последици. Освен това да се стремиш не да забавиш скоростта, а да я увеличиш, е трудна и изпълнена с опасности дейност.

            Състезанията от световната купа по ски алпийски дисциплини привличат всяка зима стотици хиляди зрители в зимните курорти и милиони пред телевизионните екрани. Веднъж застанал на стартова позиция за  професионалния скиор  няма  връщане назад, единствената мисъл е  за победа. Наред с мъжете алпийци дамите също имат своите световни звезди и то какви, Аня Персон, Пикабо Стриит, Пернила Виберг и много други. Но коя е актуалната номер едно в световната купа? Специалисти и фенове единодушно дават предимство на Линдзи Вон и има защо. Линдзи Вон е четири пъти носителка на големия кристален глобус, олимпийска и световна шампионка, многократна победителка в стартовете за световната купа. В последните години Вон отвя конкуренцията в скоростните дисциплини –  спускане и супер гигантски слалом. И няма намерение да спира до тук, в настоящия сезон американката стартира с пет поредни победи.А какви са целите й занапред? Да се състезава и побеждава мъжете алпийци, аз лично мисля, че тя е способна на това.

Какво прави Линдзи Вон толкова популярна за феновете и медиите по цял свят? Че е много добра скиорка е ясно,че е богата и красива също е безспорен факт, но аз все си мисля, че нещо друго я прави толкова неотразима…Вон печели стартовете в голяма конкуренция, защото в световната купа слаби състезатели няма, а и за мен тя е истински боец. След няколко страховити падания, тя се завръща още по гладна за победи.Дали е най добрата? Трудно ми е да отговоря, никои не е перфектен или идеален, но безспорно хъса, спортната злоба, и чаровната усмивка на Линдзи я правят толкова обичана по цял свят.

Успех снежна кралице!

Тодор


Статията е прочетена 30 пъти