Най-романтичният подарък за мен е целият 14 февруари да е влюбен ден, изпълнен с много нежни чувства – да дам и да получа любов. На сутринта /защото денят се познава от сутринта/ да получа букет цветя, картичка с обяснение в любов и шоколад, сладък като обичта ни. Като погледна през прозорчето на заснежената тераса да ме чака сърчице от сняг и написано в снега „Обичам те”. Пощата ми да е залята с любовни послания и на всеки час на GSM да ме изненадват оригинални влюбени съобщения. На десктопа да ме чака папка „Любов”, в коята да събираме най-романтичните изживявания за всеки ден от годината, защото празник на любовта трябва да е всеки ден. Романтичната папка ще попълним с милите жестове  и благодарността към любимия, кулинарните рецепти за щастие-нали любовта минава през стомаха, снимки, уловили романтичните ни моменти, идеи за дома ни, за да е уютно любовно гнезденце или с вдъхновения за подаръчета, които да ни радват с повод и без повод.

Св. Валентин за нас е очакван с нетърпение празник, когато приятните изненади нямат край. Стараем се да е покажем по най-добрия начин взаимната си любов, да си доставим радост с мечтан подарък – за всеки според желанието. Можем да сме заедно на жадувана екскурзия, да се веселим с приятели на ресторант или да се насладим на топлината на семейния уют сред най-близките ни. Но при всички случаи край нас витае романтика и се усеща празника.

Надявам се особено вечерта да е много чувствена, много специална: с вечеря на свещи, романтична музика, бутилка хубаво вино – да пуснем духа на любовта от бутилката и този вълшебен любовен дух да сбъдва нашите желания.

За мъжа ми отговорът на въпроса за най-романтичния подарък е кратък и ясен- положителен тест за бременност, жив подарък, доказателство за любовта ни. За синчето ми подарък е още една сестричка, изработена от нас кутия с влентинки и сладичко. От дъщеричката ни на годинка и половинка чуваме и получаваме „гуш” и „цун” – най-добрият подарък за нас като семейство, че расте, обградена от любов. А за мен романтичният подарък е готови документи за приемен родител или за осиновяване – така едно детенце или още по-добре дечица ще имат любов и романтика – подарък за цял живот.

от Мария Топалова за конкурса „Моят романтичен подарък“


Статията е прочетена 153 пъти