Дари радост на абитуриентския бал
Дари радост на абитуриентския бал

Дари радост на абитуриентския бал, като подариш балната си рокля, обувки или аксесоари на абитуриенти, които не могат да си го позволят.

Абитуриентския бал е голямо събитие в живота на хората. Така е било от векове, съзряването се е отбелязвало с някакво публично събитие, на което порасналите младежи да встъпят в редиците на възрастните. Абитуриентския бал се очаква с нетърпение сякаш наистина ще разтвори вратите на неограничените възможности на до вчерашните деца. Това е момент изпълнен с много надежди. Освен това е и бляскаво светско събитие, на което всеки иска да е звездата на бала. Затова много пари се харчат за Абитуриентския бал, родителите според възможностите си дават всичко за да бъде тяхното дете щастливо на бала. Често това са рокли и тоалети, които никога повече няма да се облекат. Тяхната единствена цел е да бъде разкошен абитуриентския бал и след него се прибират в гардероба и никога повече не се обличат. Стоят си там като мил спомен, а понякога и като разочарование на провалени очаквания.

Има семейства обаче, които не очакват с трепет този момент, защото живеят толкова бедно че не могат да си позволят да купуват скъпи тоалети и дори не мечтаят за разкошни бални рокли. Защо не направим заедно вълшебството, което е описано в приказката за пепеляшка, като поемем  ролята на феята кръстница и подарим ненужните ни вече бални рокли и тоалети и направим щастлива някоя пепеляшка.

Тази идея даде Вероника Христова, която заедно със своята сестра желаят да подарят балните си рокли на някоя бъдеща принцеса, за да изживее своя бал, а ние от Утро искаме да подкрепим тази инициатива, за да сбъдваме заедно приказки.

 


Статията е прочетена 1 000 пъти