Тази година в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър” за първи път бe проведен конкурс за Великденско писано яйце в периода от 2 до 12 април 2012 г. Интересът към него беше изключително голям и се включиха много участници- индивидуални и групови.  На 12.04.2012 г. в 12:00 ч. журито определи победителите и така конкурсът приключи, но на журито не беше лесно да определи победителите, тъй като всички участници бяха пренесли красотата на Великден върху яйцето по свой си индивидуален и красив начин. Яйцата са украсени по най-разнообразни начини – с макарони, с хартия, с мъниста, различни техники с боя и др. Дори и глобалната тема за екология е засегната- в експозицията има и еко яйца.

Победителите са: ЦДГ „Перуника І”,”Ресурсен център за деца със СОП- гр. Габрово”, ЦДГ „Слънце”, ЦДГ „Младост”- подготвителна група  „А“, ЦДГ „Явор” и една индивидуална награда на Йоан Сотйчев втора група от ОДЗ „Дъга”. Всички участници получават от АЕК „Етър” сладки.

Честито на победителите – екипът на Утро ви пожелава шарени пролетни мигове, весело предстоящо лято и още много вдъхновение за творчество!

К. Герчева, Април 2012

Снимки: Личен архив


Статията е прочетена 37 пъти