Часове като на филм във Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“

Ако животът беше филм, в кой ли бихме участвали … и докато се замислим, неусетно учениците от 10 Б клас във Варненска търговска гимназия „Г. С. Раковски“ играят своите роли във филми, благодарение на господин Павлин Иванов, учител по немски език, множество репетиции, смелост и много голямо желание да творят красоти не само на местната училищна сцена, но и на световно равнище.

Именно на 4.05.2012 г. от 15:00 часа във Варненската търговска гимназия „Г. С. Раковски“ се състоя специален урок-семинар по програмата на Министерството „Учители обучават учители“. Тази програма се осъществява за втора поредна година и по предложение на инспектората по образование тази година честта да проведе урока се пада на господин Иванов, който успява да предаде на своите ученици красотата и любовта към немския език и освен в училище, той успява няколко пъти да заведе свои ученици до Германия по различни програми и мероприятия. На урокът по телевизия и кино на 4 май специални гости бяха госпожа Кузманова, старши експерт по чуждоезиково обучение от РИО – Варна и Магдалена, която  гостува от Хамбург. С много усмивки и ентусиазъм ни потопиха всички актьори от 10 Б клас в серия от популярния сериал „Женени с деца“, представен на немски език, след което останалите ученици – репортери, отново на немски език, направиха интервюта с популярните актьори от гимназията. Част от постановката може да видите на следния адрес: http://www.youtube.com/watch?v=1CBMC7TXy_g&feature=youtu.be .

Текст и снимки: К. Герчева, Май 2012

K. Герчева

‎" Ако човек напредва уверено в посоката на своите мечти, и се стреми да живее живота, който си е представял, той ще се срещне с успеха неочаквано, в подходящия момент. " - Хенри Дейвид Торо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.