Не става дума за топли ръкавички,  а за такива, които ни пазят от топлото.  И става дума за рециклиране.  У дома все се намират чифт непотребни дънки. Дънковият плат е здрав и дебел и ето какво може да си направим от него.  Бързо и лесно ръкавици за хващане на топлите тави или пък  да носим дърва за зимата, без да ни се цапат ръцете и да ни се забиват трънчета. Всъщност стават за всичко, каквото се сетим.

работни ръкавици

Разбира се, който може може да си направи  и по сложни кройки с пръсти с подплати и т.н.  Това е най-простия, бърз и лесен начин  да се направят работни ръкавици. Които са подсилени само на дланите с  два, три слоя.

Слага се ръката върху плата, очертава се изрязва се с малко резерв. Минава се с един прав и един зигзаг, ако има машината. Ако не… нищо. Може и да се обърне и да се обточи с допълнителна шарена лента, може да и се сложи апликация и т.н.

Може да се ушият и на ръка, няма да са много здрави, но децата ще зарадват мама или тати с нещо направено от техните ръчички. Така, че  ръкавички за всички….

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 400 пъти