Роклята – символ на женствеността
Роклята – символ на женствеността

Каквото и да се говори за роклята, тя си остава символ на женствеността. Всяка жена възприема роклята различно. За младите момичета, чийто ежедневен дрескод е джинси-тениска-яке, роклята представлява ужас, тъй като е част от детската идентичност, от която те нямат търпение да избягат. Но когато дойде абитуриентския бал или сватбата им, те осъзнават важността на роклята и дори я предпочитат пред останалите дрехи.

Друг тип хора намират роклята за задължаващо облекло, което е съвсем грешно понеже тя става да се носи във всеки момент от деня. Освен това тя е по-практична от джинсите, защото е по-свободна и с нея можеш съвсем удобно да караш колело, да хващаш метрото или трамвая, да танцуваш и т.н.  С нея се чувствате по-удобно отколкото в панталони, най-вече тези с ниска талия. Също така, когато носите рокля се нуждаете единствено от подходящи обувки – балеринки, сандали или високи обувки според случая и може би класическо сако ако ви потрябва. Напоследък все по-модерни са дръзките и ярки рокли. На цветя, геометрични фигури, точки, шарени принтове. За кратко забравете панталоните и си позволете да бъдете дама. Дължината няма значение – носете рокли, които ви стоят добре. Само не забравяйте, че трябва да са шарени. Флоралните мотиви също са много модерни. Не пропускайте, обаче да смесвате жанровете, кодовете и правилата. Колкото и крещяща на цвят да е от началото, комбинирайте роклята с класически аксесоари –  маркови обувки и чанти, изчистени и елегантни бижута. Подчертайте талията си с широк колан! Изберете цветни бижута, според това колко ви е комфортно с тях.

Повечето рокли в гардероба ви имат някаква история. Първата ви маркова рокля, годежната или сватбената. Стоят в гардероба ви и събират прах, докато не видите подходящ случай отново да им засвидетелствате уважение.

В повечето случаи да изберете рокля е лесно. Дори най-достъпните марки имат разнообразни модели – спортни, шик, мини, макси и т.н. Винтидж моделите, предлагани в магазините втора употреба  също са добър избор за момичетата с усет към стила. Не трябва роклята да е скъпа, за да е качествена. Дори може да я ушиете, ако имате умения и въображение.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 254 пъти