Детски столчета за автомобили Nico
Детски столчета за автомобили Nico

Детските столчета за автомобили са разпределени в четири групи според възрастта, килограмите и височината на детето. Някои столчета са комбинирани и обхващат съседни групи.

0

Детски столчета за автомобили от тази група са за тегло от 0 до 10 кг. или за новородени бебета до 9 месечни деца. Столчетата от  са оборудвани с 5-точкови предпазващи колани и задължително се монтират в обратна посока, на движението на колата.  Кошовете за новородени, правят изключение и се монтират с автомобилен колан (адаптери) и са сертифицирани за групата. Те се поставят по дължината на седалка.

Комбинирана 0+

Тези детски столове са  за деца  с тегло 0-13 кг. или от новородени  до деца на 1 година. И столчетата от тази група имат 5-точкови колани и седалките им също се употребяват обратна на  движението посока.

Комбинирана  0+/1

Тази група детски столчета   е за деца от 0-18 кг. или  от новородени до 4 година, но се препоръчва да се използват след шестия месец. Детското столче 0+/1 е с 5-точкови предпазващи колани и няколко позиции за седене и почивка, но без абсолютно хоризонтално положение. Крайния наклон на облегалката е 30-45 градуса. Имат възможност да се монтират  в двете посоки, според възрастта на детето.

1

Тук спадат детски столчета за коли  за деца от 9-18 кг. или на възраст 9 месеца – 4 години. Характеристиките са като в предходната група. Удобни са за продължителни пътувания.

Комбинирана 1/2/3

Автомобилни столчета за деца с тегло 9-36 кг. или възраст от 9 месеца – 12 години. Без позиция за сън. Предназначени за пътувания до два часа. Снабдени са с 5-точкови  колани. Коланите се отстраняват при деца над 15-18 килограма и започват да се  употребяват с 3 точков автомобилен колан. Безопасността е по-ниска от другите групи.

Комбинирана  2/3

Детски столчета за автомобили за деца от 4 -12 години или с тегло от 15-36 кг. Столчетата от групата нямат свои колани и се използват с автомобилен колан. Някои от тях нямат облегалка или тя се маха при тегло на детето над  22 кг.. Не са снабдени с позиция за сън. Без облегалката нямат защита от страничен удар.

 3

Детски столчета за автомобили, предназначени за деца с тегло 22-36 кг. или възраст  6-12 години. Столовете не притежават собствени колани и се употребяват с  автомобилен колан. Не са снабдени и с облегалка. Служат само за повдигане на детето и не осигуряват защита.

Посетете онлайн магазинът, разгледайте и изберете от нашите предложения за детски столчета за автомобили.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 73 пъти