Палачинки без яйца
Продукти:
1 чаша брашно
1ч вода
5 с.л. олио
1 – 2 ч.л. захар
1 щ. сол
1 щ. сода бикарбонат
Смесват се във водата солта, захарта, брашното и замесва рядко тесто.
Добавя се содата, олиото и разбърква.
Изпичат се на добре загрят тефлонов тиган, намазан с олио.
Готовите палачинки се мажат с мед, конфитюр или солена плънка по избор.
Сервират се топли.
Статията е прочетена 4 840 пъти
Водата колко милилитра и брашното също?
Мери се с еднаква мярка, в случая чаша, тоест по обем едно и също количество/вместимост. Ако чашата е 200 мл, то и брашното е толкова, равна чаша.
От такова количество, в зависимост от диаметъра и дебелината на палачинките могат да се направят до 10бр. За да се получат повече палачинки се удвоява или утроява порпорционално количеството на продуктите. Хубаво е да се пекат в незалепващ тиган, защото обикновено яйцата правят тестото „жилаво“, а без тях е по-крехко.
ммм много са вкусни
Тия палачинки са голям та**к!!! Ми то без яйца нищо не станаха…..!!!