Колко приключенски и романтично звучат историите за донесени от морските вълни на брега шишета с послания. Зов за помощ или споделена радост, невероятно е когато посланието е достигнало от далече и от непознат е наистина странно общуване. Защото е вложена мисъл и емоция. Думите са способни да изразяват насочени мисли и емоции и да мотивират към действие, особено написаните думи.
Затова е интересна идеята в малки стъклени шишенца да се поставят позитивни послания. Така в стъкленицата се затваря една магическа сила, която може да помогне в случай на нужда. Те са подходящи по всякакъв повод и носят радост, символика и много позитивен заряд.
За допълнителен разкош, вътре могат да се поставят брокат, мъниста, перлички, перца, да се украсят от вън с панделки и символични фигурки, етикетчета и т. н. Една идея – безброй вариации.

Освен послания,  по този начин може да поднесете и късметчета.  Във времената на новите технологии стъклениците изглеждат много ретро и романтично. Можете да прочетете и темата  за парфюмите – обратно в стъклениците

© Й. Богомилова, февруари 2011

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 449 пъти