Дари радост на абитуриентския бал

Дари радост на абитуриентския бал
Дари радост на абитуриентския бал

Дари радост на абитуриентския бал, като подариш балната си рокля, обувки или аксесоари на абитуриенти, които не могат да си го позволят.

Абитуриентския бал е голямо събитие в живота на хората. Така е било от векове, съзряването се е отбелязвало с някакво публично събитие, на което порасналите младежи да встъпят в редиците на възрастните. Абитуриентския бал се очаква с нетърпение сякаш наистина ще разтвори вратите на неограничените възможности на до вчерашните деца. Това е момент изпълнен с много надежди. Освен това е и бляскаво светско събитие, на което всеки иска да е звездата на бала. Затова много пари се харчат за Абитуриентския бал, родителите според възможностите си дават всичко за да бъде тяхното дете щастливо на бала. Често това са рокли и тоалети, които никога повече няма да се облекат. Тяхната единствена цел е да бъде разкошен абитуриентския бал и след него се прибират в гардероба и никога повече не се обличат. Стоят си там като мил спомен, а понякога и като разочарование на провалени очаквания.

Има семейства обаче, които не очакват с трепет този момент, защото живеят толкова бедно че не могат да си позволят да купуват скъпи тоалети и дори не мечтаят за разкошни бални рокли. Защо не направим заедно вълшебството, което е описано в приказката за пепеляшка, като поемем  ролята на феята кръстница и подарим ненужните ни вече бални рокли и тоалети и направим щастлива някоя пепеляшка.

Тази идея даде Вероника Христова, която заедно със своята сестра желаят да подарят балните си рокли на някоя бъдеща принцеса, за да изживее своя бал, а ние от Утро искаме да подкрепим тази инициатива, за да сбъдваме заедно приказки.

 

6 thoughts on “Дари радост на абитуриентския бал

 • 30.03.2012 в 8:05
  Permalink

  Мили хора, нека покажем, че въпреки всичко БЪЛГАРИНЪТ е онзи човек, който не е забравил да помага на “ другаря“ в трудност нека помогнем на предстоящи абитуриенти в нужда да се почувстват истински звезди в празничния ден!!!
  P.S.
  Специални благодарности на Krasimira Gercheva, която пое тежката задача да разпространи „новината“ 🙂 един Човек с главно “ Ч “ 🙂

  Отговор
 • 14.04.2012 в 15:27
  Permalink

  Вероника, поздравявам те за чудесното начинание! Бих искала да се включа с каквото мога. Би ли ми дала повече информация на e-mail или като пишеш в страницата във facebook: Да помогнем (профилът е със снимка на четирилистна детелина…за да го познаеш, т.като има и други като нас 🙂

  Отговор
 • 07.05.2012 в 17:53
  Permalink

  Здравейте!
  Аз също искам да се включа, опасявам се обаче, че съм закъсняла. Имам рокля, която искам просто да я дам. Не познавам момиче в нужда, затова търся някой, който може би има някаква информация как да намеря ‘момичето без рокля’.
  От Варна съм. Ще поема и разходите по пращането, ако се наложи да пътувая до друго населено място.
  Благодаря предварително 🙂

  Отговор
 • Pingback: Дари радост на абитуриентския бал и през 2014 г. | Морски новини

 • 02.03.2014 в 20:12
  Permalink

  Аз също искам да се включа, тъй като с този малък жест мога да направя някое момиче щастливо, момиче, което има повече нужда от тази рокля. Обувките съм ги носила и след това, но с каквото мога бих искала да помогна, защото това е ден който всеки заслужава да изживее, защото няма да се повтори. Така че моля ви дайте повече информация на имейла.

  Отговор
 • 17.05.2014 в 12:28
  Permalink

  Ако някой има информация как мога да даря абитуриентска рокля ще му бъда благодарна..

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.