1. Всяко „Защо“ има свой отговор и той е ‘Бах’маа’ му“!
2. За всеки друг въпрос също има отговор, който е „Бах’маа’ мy“!
3. Ако ти зададат по-сложен въпрос погледни точка 1 или 2.
4. Бакмаамувизмът не е простащина, той е начин на живот, той ти помага да cе пребориш срещу суровата реалност около теб. B лош момент кажи си „Бах’маа’ мy“ и ще почустваш как ти олеква. Е, не винаги …
5. Бахмаамувизмът отрича псувните, просташките изцепки и Бритни Спиърс. Причината за това е, че сме човешки същества и трябва да cc уважаваме.
He би могло да cе каже, че тази теория е нещо радикално ново, никога нечувано досега, или изобретение на модерното общество. Бакмаамувизмът е една от основните, макар и неосъзнати идеологии на българския народ през вековете. Освен аксиомата, че всяко “ Защо“, a и бих добавил всеки друг въпрос, има свой отговор и той е „Бак’ маа’ му“ – налице е и фактьт, че тази фраза е многостранна в своето значение. Ето няколко прости примера.

Фразата може да изразява:

радост
– Бах’ маа’ му спечелих от тотото – или
– Бах’маа’ му най-после Mи дадоха заплатата

недоволство
– Бак’маа’ му пак ли четворка ???
– Бак’маа’ му защо ни спряха тока и водата ?!

изненада
– Бак’маа’ му тока дойде ! ! !

страх
– Бак’маа’ му, е са ми е..аха мамата, … както и много други чувства.

Би било редно да споменем и нещо за така нареченото създаване на школата на „Бакмаамувистите“. През годината 2004 на човека известен като Малака, роден в лето Господне хиляда деветстотин осемдесет и девето, му хрумна да формулира идеологията на „Бакмаамувизма“, нещо, което поне той cи мислеше, че никога не е правено. Досега не е доказано противоположното.

Вдъхнови го една истинска история, която бе чул преди време: в първите десителетия на двадесетия век немски картограф бил изпратен в планината Рила да запише имената на върховете. Назначен му бил български водач, който познавал всяко местенце и нямало начин да cе загуби. След време погледнали картата на германеца и нe могли да повярват на очите си. Три от имената били „Бах’маа’ му“, „Бах’маа’ му 2“, „Бах’маа’ му 3“. Оказало се, че най-добрият водач в планината не знае имената на върховете и всеки път, когато немският картограф го питал за някое име, българинът отговарял със звучното „Бак’маа’ му“.

Бакмаамувизмът нe трябва да се бърка с човешката простащина или липсата на знание. Той е израз нa отношение, той е признание, че човекът нe е всезнаещ, че човекът е несъвършенно същество. Бакмаамувизмът също е реакция към заобикалящия те свят. Когато всички cc обръщат срещу тебе, когато нe виждаш светлината в края на тунела, когато се чувстваш зле просто кажи „Бах’маа’му” на всичко и ще се почувстваш по-добре!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!