Ако се налага да  пътувате с котка ето какво можете да направите за по-безпроблемно пътуване.

*Дайте вашата котка успокоително, избрано от нейния лекар. Тя има нужда се справи със страха и стреса от пътуването от нови места. Сложете й няколко капки в купичката и една в устата. Хубаво е да го направите пробно преди пътуването, за да сте сигурни в ефекта.

*Котките се пренасят в специални клетки. Това спестява много неприятности, които могат да възникнат при пътуването.
*Трябва и почивка от кутията за няколко минути, за да може да се протегне. През това време трябва да е вързана на каишка.
*Хранене по време на пътуването не е желателно поради възможни хранителни проблеми. Но вода може да й се подготви.
Все пак ако не е наложително да пътува с вас е по-добре да се остави на познат да я наглежда или в специализирано заведение.

Котки авантюристи

Котка оцеляла след едномесечно, гладно пътешествие до САЩ. Ерик Кондън, който живее в град Хендърсънвил, щат Северна Каролина, е открил в контейнер с резервни части за мотоциклет, пристигнал от Шанхай, много отслабнала, но жива котка. Пропътувала е в контейнера не по-малко от 35 дни.
Животните могат да живеят без храна няколко седмици, но без вода няколко денонощия.
Предполагат, че котката все пак е успяла някак си да се адаптира към липсата на вода и да се задоволява с капките, които са се кондензирали в контейнера от въздуха.

***

Друга котка оцелява в куфар. Докато стопанинът й си приготвял багажа за пътуването си, тя се настанила в куфара и той без да иска я затрупал с дрехи и го затворил. На летището по друга случайност друг пътник взел по погрешка, този куфар. В края на краищата историята завършила добре. Разменените куфари се върнали по местата и котката приключенец се завърнала у дома.

***

Трета котка, този път от Австралия се завърнала у дома след като изминала близо 3700 километра за три години далеч от дома. Била намерена в северната част на щата Куинсланд, но никой не знае как е стигнала дотам от къщата на собствениците си в островния щат Тасмания.
Животното е идентифицирано чрез микрочип, вграден под кожата.

И има още много подобни случки с котки, които звучат абсурдно, понеже те предпочитат да си стоят в къщи.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!