Днес » културен афиш

Опера във Варна

публикувано от:  на септември 21, 2010 няма коментари

Държавна опера Варна започва своя 64-ти творчески сезон на 23 септември от 19.00 ч. с вечната „Травиата”, най-изпълняваната опера от Джузепе Верди. В ролята на Виолета Валери гостува известното сопрано Цветелина Малджанска.

След премиерата и изключителния успех на “Ернани” от Джузепе Верди в рамките на 0ПЕРА В ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР, постановката продължава живота си и на Основна сцена. На 27 септември от 19.00 ч. ще чуем солистите на Софийската опера – тенора Костадин Андреев (Ернани) и баса Светозар Рангелов (Гомес да Силва), ще се срещнем отново с впечатляващия Дон Карлос на баритона Венцеслав Анастасов, както и с емоционалната Елвира на сопраното Линка Стоянова. Диригент Борислав Иванов.

Почитателите на класическата оперета ще се забавляват с «Царицата на чардаша» от Имре Калман на 29 септември от 19.00 ч. Под палката на диригента Иван Кръстев ще се представят артистите на Варненската опера Вяра Железова (Силва), Филипа Руженова (Щаси), както и солистите на Националния музикален театър Марчо Апостолов (Едвин) и Александър Мутафчийски (Бони).

Източник: http://www.moreto.net


Статията е прочетена 15 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!


 

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!