Стил » декорация ястия, Стил на хранене

Чипс на шишче

публикувано от:  на август 19, 2012 няма коментари

Чипс на шишче е интересен начин на поднасяне на пържени картофи. Така поднесените картофи са оригинална и атрактивна гарнитура.
Приготвят се лесно:

Избират се пресни картофи с продълговата форма. Внимателно се вкарва шишче през средата, надлъжно. С нож се нанася леко диагонален прорез в единия край и се продължава да се реже непрекъснато, на еднакво разстояние около 4 мм или по-малко за по-сръчните. Ножа се опира в средата на шишчето и то служи за ограничител. Така ножа се плъзга равномерно до другия край на картофа. След това внимателно, получената спирала се разтегля в двете страни, на разстояние по избор. Пържи се във фритюрник или със с голямо количество сгорещено олио.

Приятен апетит с чипс на шишчета!
Й. Богомилова ©

За любителите на интересно поднесения чипс ето и идея за рози от картофи

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 428 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!



Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!