Необходими продукти:

  • пилешко месо – 500 гр. плешка (за любителите на телешко месо – може и с такова);
  • домати – 3 броя;
  • моркови – 2 броя;
  • картофи – 3-4 броя;
  • грах;
  • олио – 4-5 с.л.;
  • лук – 2 глави;
  • чесън – 4-5 скилидки;
  • червен пипер;
  • сол;
  • чубрица;
  • магданоз.

Начин на приготвяне:

Лесен кебап със зеленчуци
Лесен кебап със зеленчуци

Почистваме лука, морковите и картофите. Нарязваме лука на филийки, а останалите зеленчуци на кубчета. Доматите настъргване на едро ренде.

Нарязваме пилешкото месо на кубчета и ги поставяме на дъното на тенджера под налягане. Отгоре сипваме всички зеленчуци. Добавяме настърганите домати и скилидките чесън (цели). Поливаме с 4-5 с.л. олио. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Когато кипне намаляваме силата на огъня е задушаваме ястието около 30 минути на умерен огън. Сваляме тенджерата от котлона, изчакваме да се охлади, сваляме капака и поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

К. Герчева, Октомври 2013

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 128 пъти