Клюкарстването ни различава от животните
Клюкарстването ни различава от животните

Професор по еволюционна психология в университета Оксфорд казва, че въпреки, че се смята за неправилно клюкарстването ни различава от животните. The Telegraph съобщава, че клюкарстването ни прави хора, защото ни помага да си обменяме важна информация на кого да се доверяваме и ни помага да поддържаме контакт с познатите ни, според проф. Робин Дънбар.

Според професора вината, която изпитваме, когато клюкарстваме най-вероятно е вследствие на това колко важно е клюкарстването всъщност. Професорът твърди, че има вероятност то да удължава живота, заради важността на социалния ни живот. И клюкарстването е толкова важно за продължителността на живота, че единственото, което оказва по-голям ефект е може би отказа от цигарите.

„Фокус“ предава думите на Дънбар: „Вашата социална мрежа има огромен ефект над щастието и благоденствието. Проблемът е как да поддържаме тези контакти. Речта се е появила, за да ни позволи да поддържаме пламъка на социалните контакти, да сме в течение и да разказваме истории наистина важни за единството на общността“.

Изглежда проф. Робин Дънбар е прав когато казва, че клюкарстването ни различава от животните.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 103 пъти