Стил » Общуването

Клюкарстването ни различава от животните

публикувано от:  на юли 6, 2015 няма коментари
Клюкарстването ни различава от животните

Клюкарстването ни различава от животните

Професор по еволюционна психология в университета Оксфорд казва, че въпреки, че се смята за неправилно клюкарстването ни различава от животните. The Telegraph съобщава, че клюкарстването ни прави хора, защото ни помага да си обменяме важна информация на кого да се доверяваме и ни помага да поддържаме контакт с познатите ни, според проф. Робин Дънбар.

Според професора вината, която изпитваме, когато клюкарстваме най-вероятно е вследствие на това колко важно е клюкарстването всъщност. Професорът твърди, че има вероятност то да удължава живота, заради важността на социалния ни живот. И клюкарстването е толкова важно за продължителността на живота, че единственото, което оказва по-голям ефект е може би отказа от цигарите.

„Фокус“ предава думите на Дънбар: „Вашата социална мрежа има огромен ефект над щастието и благоденствието. Проблемът е как да поддържаме тези контакти. Речта се е появила, за да ни позволи да поддържаме пламъка на социалните контакти, да сме в течение и да разказваме истории наистина важни за единството на общността“.

Изглежда проф. Робин Дънбар е прав когато казва, че клюкарстването ни различава от животните.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 101 пъти


Ако харесвате материала, бихме били благодарни да гласувате с бутончето +1 на Google.


==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!