Сутиенът за кърмачки ще ви помогне в отглеждането на вашето бебе
Сутиенът за кърмачки ще ви помогне в отглеждането на вашето бебе

С раждането на едно бебе малко или много настава суетня.

Приготвят се различни дрешки и принадлежности, съставят се дълги списъци от необходимите неща за мъничето.

Майката от една страна е в центъра на събитията, но от друга остава малко на заден план след детето. Въпреки поддържащата роля на мама, тя и нейният комфорт са много съществени за да протича отглеждането на бебето нормално.

Ако не си помислила за себе си предварително, добре е след като всичко за бебчо е готово да обърнеш и малко внимание на личните си нужди.

Огледай добре гардероба си и помисли колко са практични твоите дрехи за след раждането.

Много често се налага да поносиш още известно време дрехите за бременни или да си купиш малко нови с актуален към момента размер.

Ако кърмиш е добре също да съобразиш дрехите и бельото си с това. Изборът на подходящи блузи и сутиен за кърмачки само ще улесни натовареното ежедневие.

Голяма част от жените инвестират и в стягащо бельо, което започват да носят максимално скоро след раждането. Не е доказано, че то действително допринася за нещо повече от това да се чувстваш пристегната с него.

Обувките също са важни. Такива, които са подходящи за разходки с количката или кенгуру/слинг ще ти свършат много по-добра работа от елегантните с ток или тези на висока платформа. Чифт маратонки или други спортни обувки + балерини са добър избор за млада майка.

С изненада ще установиш, че нещо от което не си се лишавала преди, сега е по-скоро съвсем излишно. Това е дамската ти чанта, която се заменя от чантата към количката или други удобни за бебешки принадлежности несесери.

След разумно изчакване (около 3 месеца или колкото те посъветва лекаря) можеш да си вземеш и спортен екип или подходящо за танци облекло. Влизането в добра форма е важно за самочувствието на мама и за разнообразяване от грижите около бебето.

Да не пропуснем най-важното, наслаждавай се на всеки миг с малкото човече, защото твърде скоро то вече няма да е бебе.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 114 пъти