Пролетта почука на прозорците и те се разтварят. Влиза свеж въздух и аромат на порив за нещо ново.  Идва време да се приберат зимните дрехи и да се извадят пролетните.

Разбире се всеки знае, че преди да се приберат дрехите трябва да са чисти. Но въпросът е дали всички зимни дрехи ще се използват другата зима. Окъсели, изцапани, скъсани, а за последователите на модата, демодирани, или пък дрехи, които така и не се обличат по някъква причина, че боцкат, неудобни са, няма с какво да се комбинират или друга причина.  Какво да правите с тях? Ето идеи:
*Ако са хубави дрехите, бихте могли да ги подарите на близки и приятели
*Ако познатите ви не приемат чужди дрехи, бихте могли да ги оставите в близката социална общност.
*Ако няма такава, или нямате време и желание, просто ги пакетирайте в прозрачен плик и ги оставете на площатдката до контейнерите за разделно събиране на отпадъци, скоро те ще си намерят щастлив собственик.
*Ако сте сръчни сигурно ще разплете плетените, като си осигурите материал за хоби.
Но от една или няколко дрехи може да се комбинират и да се получи съвсем нова дреха, а също да се направят и безброй други неща.
* От ръкавите на трикотажните дрехи стават чифт топли чорапи. Също може да се подменят маншените и ластика на блузи, от широки ленти сгънати на две и пришити към краищата. Могат да се ушият също шапки, ръкавички, терлици и други.
* От вълнени поли, панталони, стари палта и т.н. могат да се изрежат квадрати, от които да се направят възглавнички, а ако се съшият едно за друго дори топло одеало.
* От детските шушлякови якета, които така се цапат и късат, можете да изрязвате квадрати и когато се съберат достатъчно да ги пришиете и да получите чудесна лека и топла завивка
* Емблеми, ципчета, копчета, катарами, халки, шнурчета, капси, всички тези дреболийки може да декорират друга дреха.

Diy project 002 Diy project 004
Diy project 005 Diy project 008

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 1 165 пъти