малини

Този пудинг може да се направи от ягоди, малини, касис, къпини, вишни и череши без костилките и други сочни плодове.

За да запълните формичка с обем 1 литър, ще са ви нужни:

Продукти

  • 6-8 филии бял хляб без кори
  • 700 гр-800гр сочни плодове
  • Захар на вкус

Приготвяне:

плодов пудинг

Измийте  плодовете  и ги нарежете . Пасирайте ги с захар на вкус.
Нарежете хляба, махнете кората. Потопете филийките в плодовия сос и облепете формата. Редувайте плодово пюре с намокрени с не него филии. Накрая завършете с плодово пюре. Може  между пластовете да има и парченца плодове.  Оставете десерта в хадилник поне шест часа.  Поднася се нарязан на парчета декорирани със сметана или сладолед  и плодове.

essentially-england.com

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 257 пъти