Плодов пудинг
Този пудинг може да се направи от ягоди, малини, касис, къпини, вишни и череши без костилките и други сочни плодове.
За да запълните формичка с обем 1 литър, ще са ви нужни:
Продукти
- 6-8 филии бял хляб без кори
- 700 гр-800гр сочни плодове
- Захар на вкус
Приготвяне:
Измийте плодовете и ги нарежете . Пасирайте ги с захар на вкус.
Нарежете хляба, махнете кората. Потопете филийките в плодовия сос и облепете формата. Редувайте плодово пюре с намокрени с не него филии. Накрая завършете с плодово пюре. Може между пластовете да има и парченца плодове. Оставете десерта в хадилник поне шест часа. Поднася се нарязан на парчета декорирани със сметана или сладолед и плодове.
essentially-england.com
Статията е прочетена 257 пъти
Вашият коментар