Ето с какво иска да ни вдъхнови тази неделя Юлия Андреева – една много любима рецепта за кифлички на нейното семейство:

кифлички
кифлички

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. сирене /настъргано/
  • 1 ч.ч. кашкавал /настърган/
  • 1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. хл. сода
  • 1 пак. кр. масло /с маргарин или олио не стават толкова пухкави, колкото с масло/
  •  около 3 ч.ч. брашно – до меко тесто

Приготвяне:

Всичко се омесва /в този ред/ и се оставя в хладилника за около 2 часа, може и повече /през това време имате време за каквото искате ;)/. После разточвате, оформяте на кифлички и печете.

ВАЖНО: една доза никога не стига 😉

Рецепта и снимка: Юлия Андреева

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!


Статията е прочетена 322 пъти