Начало » Добрите новини, Изкуство, конкурси

Детско творчество и много награди в АЕК „Етър“

Публикувано от:  на май 11, 2012 Няма коментари

На празника на светите братя Кирил и Методий – 11 май 2012 г., в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър“-Габрово, бяха наградени победителите в Националния пленер на детската рисунка и конкурса за плашила.

Двете събития се проведоха паралелно и са ярко доказателство за нестихващото детско въображение и стремеж към творчество.

В пленерът за детска рисунка се съревноваваха четири равнопоставени школи от Дряново, София Казанлък и Габрово.

Наградите за индивидуални постижения отидоха при: Кремена Ангелова – 13 г. от Детска школа за приложни изкуство гр. Габрово с преподавател Ива Пенчева,  Ралица Прокопиева – 11г. от Академия за детско творчество „Дая“ гр. София с преподавател Дарина Янева, и Радослав Стефанов – 13г. от Клас изобразително  изкуство при НЧ „Развитие-1869“ гр. Дряново с преподавател Мария Маркова.

Наградата за цялостна колекция и покана за участие в пленер 2013г. получи школа „Арт линия“ гр. Казанлък.

Наградата на Иконописно ателие при АЕК „Етър“ за експеримент в техниките и темите спечели Гергана Томова – 13 г. от школа „Арт линия „ гр. Казанлък.

Тази година бе дадена и награда за най-малък участник от сдружение „България на гражданите“, на Кардам  Петров – 7г. от Академия за детско творчество „Дая. Малките художници претвориха Етърската архитектура в рисунките си, чрез разнообразни техники. За първи път присъства и темата за водата-причина за оформянето на етнографския комплекс именно на това място в Габрово. Река „Сивек“ „оживя“ в творбите на децата.

Със закриването на пленера започна изложбата-базар, средствата от които ще бъдат дарени от АЕК „Етър“ на малката Сесил Димитрова от Габрово, която вследствие на родова травма страда от детска церебрална квадрипареза, епилепсия и порок на сърцето. Всеки може да се включи в благородната инициатива, като си закупи картина или просто прояви щедрост.


Сподели новината в социалните мрежи:
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Вашият коментар:
Моля пишете на Български или коментарът Ви няма да бъде публикуван!

Copyright © 2018 Заедно. Всички права запазени.
Забранено е копирането на статии от Utro.bg.