Много хора се интересуват и приемат тайнствените неща. Постоянно четат разни хороскопи, интересуват се какво казала поредната ясновидка, искат да си гледат на кафе. И когато някой който е с “авторитет” се появи в медия – радио, телевизия, вестник и каже за нещо, че е специално – и му вярват. Че как иначе – той разбира, може, специалист е… .

Но не се замислят, че така те биват манипулирани. Така те неусетно почват да правят неща, които другите им казват за правилни или погрешни.

А къде остава тяхното мнение? Къде остават техните собствени решения?

Разбира се, има хора, които не могат да вземат решения. Хора, които постоянно стоят пред дилема, на кръстопът. Не знаят какво да правят, по кой път да поемат.  И постоянно питат другите. Не само приятели, познати, но се обръщат и към ясновидци… И какво се получава в крайна сметка? Че те не живеят своя живот. И правят това, което другите им кажат. Каквото им каже ясновидката – това прави. Каквото им е написано в хороскопа – така постъпват. И след това се оплакват неразбирайки как и защо се получава така, че не им върви. А уж са следвали всички предписания…

Докато другите хора които не се влияят от мненията на околните успяват. Правят това, което са решили, което искат и смятат за правилно. Ако се случи да слушат такива “специалисти” като разни нумеролози, ясновидци, астролози, то не вземат едно към едно мненията им, а просто си слушат, да знаят. За обща култура, както се казва. И за тях винаги е хубав деня и винаги се случват хубави неща и успяват. А ако случайно се обърка нещо и стане не така, както са го предвидили – тогава не се отпускат в безпомощност, а се справят с проблема.

Но това за волята, решенията, колебанието, влиянието на другите хора върху нас е дълга тема, която сега няма как да се изясни в цялост само с една статия. Ще има още материали, които ще помагат да се опознаем и да станем по-добри.

А повода за написването на тази статия беше вчерашния ден.

Забелязахте ли, че вчерашния ден беше специален?

Какво му е специалното?

Ми начина на изписване:  01.11.10

Защо акцентирам на това ли? Ами защото мине-немине някое време и някой астролог, нумеролог почне да говори за изписването на някоя дата – как била специална. Как примерно сборът от цифрите при определена комбинация правел  три шестици, което било числото на Дявола.

Ето примери за изписването на т.н. специални дати: 02.02.02г., 20.02.2002г., 09.09.09 г., 20.09.2009 г., 10.10.10 г., 20.10.2010 г., 20.11.2011 г., 20.12.2012 г., 21.01.2101 г.

Няма защо да изброявам всички такива дати и начина на изписване. Надявам се да разбрахте какво имам предвид – че всичко може да се донагласи и да се представи в една или друга светлина. Примера е от няколко седмици, от предишния месец – октомври. Датата 10 октомври може да се изпише по 2 начина. Според мен почна и да се спекулира с това, и да се набляга нарочно на единия начин на изписване, като незаслужено се пренебрегваше другия. Така изписана датата: 10.10.2010г. няма нищо специално. Но вече когато се напише така – 10.10.10 – по-друго е, нали…? Тогава могат  да напишат статия във вестник и да вземат хонорар, да се явят в телевизия или радио и да говорят “умно” – как тази “специална” комбинация влияе на хората и трябва да направят “това” а не “онова”, да употребяват специални понятия и термини, които са слабопознати от широката аудитория, но иначе придават авторитет и показват колко много знаят. Ако имат сайт в интернет и там пишат и така си вдигат рейтинга на специалисти нумеролози, астролози. Привличат слабохарактерните и слабоволевите хора и им вземат парите.

Въобще – всичко има 2 страни. И всичко зависи как ще се ползва, с какви цели и доводи. Но също така зависи и от нас. Какво правим, как постъпваме в такава ситуация. Дали се водим от другите, или просто ако се случи да попаднем на подобна информация я приемаме като нещо любопитно, интересно, но не и повече.

А за вас какъв ден беше вчерашния?

Защото ако приемем този начин на изписване, и той беше “специален” – 01.11.10г. Направихте ли нещо полезно и хубаво? А може би се страхувахте да вземете решение и отложихте решаването на проблем? Успяхте ли да се справите сами с проблем или “специалната дата” се оказа по-силна от вас? Oбърнахте ли внимание на хубавите неща, които ви се случиха този ден, колкото и малко да са били, колкото и малки да са? Все пак едно нещо колкото и малко да е  – когато е хубаво, то винаги си струва усилията, и винаги бива възнаградено.

Борислав

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!