За пари се говори много. Най-вече, че не стигат. За парите се живее и се робува. Не за разпечатаните хартийки, а за това което може да се купи с тях. А различните хора мечтаят за различни неща.  Но за всяко нещо, дори най-идеалистичното трябват пари. Казват, че щастието не се купува с пари. Но трябва ли да се откажем от тях за да сме истински щастливи? Истината може би е някъде там. Ето един унифициран тест, които показва какво са за вас парите.

1. Ако сте екстравагантно щедър, винаги настоявате да платите сметката, когато сте с приятели в някой луксозен клуб, ако винаги искате най-нов модел кола и избирате най-луксозни места за почивка, то за вас парите са власт и сила.
2. Ако правите подаръци, които са извън финансовите ви възможности, като купувате на другите това, което не си позволявате за себе си, то парите за вас означават проява на любов.
3. Ако харчите повече, отколкото печелите и си купувате най-доброто, то вие се опитвате да си купите с парите самоуважение.
4. Ако имате пари, но никога не си позволявате да си купите нещата, които искате, то за вас да пестите означава, че се чувствате недостоен за това, което парите могат да ви купят.
5. Ако избягвате да харчите на всяка цена, а единствената ви цел е да спестите колкото може повече, то за вас парите означават безопасност и сигурност.

6.Ако не харчите парите за да имате повече от тях,  се превръщате в техен роб. Изгубили сте връзката на парите с това за което са предназначени и си купувате просто ненужни хартийки.
7. Ако печелите пари, защото другите имат, то парите  са  само за състезание.

8. Ако избягвате да харчите за относително евтини екстри и удобства, защото знаете, че другата седмица може да закупите стоката на разпродажба, то за вас парите означават лишение.
9. Ако купувате каквото ви се прииска и след това се тормозите с дни за постъпката си, то парите за вас означават вина.
8. Ако обичате да харчите, но сте си определили специален фонд “И аз съм човек”, то за вас парите означават свобода.
9. Ако обичате да харчите парите си, за да си доставяте радост, когато можете, то парите за вас означават любов към себе си.
11. Ако живеете “според кесията си”, инвестирате разумно за по-добро бъдеще и спокойни старини, но можете да си купите нещата, които желаете и да покривате сметките  си, то вие сте в чудесни отношения с парите. За вас парите са средство да живеете възможно най-добре – както днес, така и утре.

С пожелание всеки да постигне своя финансов баланс!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!