Много се говори за телепатията, но предимно като нещо измислено и фантастично. А където уж се докаже на практика, че съществува едните я смятат за трик, а други за феномен.
Телепатията не е никакъв феномен, тя просто си съществува – закърняла и блокирана способност. От малки ни програмират да не се вслушваме в нелогични гласове, че хората не могат да разговарят без да си отварят устата и произвеждат звуци. Доскоро и езика с жестове се отхвърляше, както и хората лишени от слух и глас. Когато непрекъснато повтаряме, че нещо е невъзможно, то става невъзможно.
Всеки обаче е изпитвал онова странно съвпадение, да мисли за някого и или да го види или да го чуе по телефона много скоро след това. Посланието помежду ни стига до нас, най-често когато сме отворени един за друг. При много близки хора, съвпаденията да кажат едно и също нещо едновременно зачестяват. Не само навика и опознаването на другия води до интуитивни действия, а преди всичко доверието и настройката към другия.Дали от Вавилонската кула насам или от друго „митично събитие „, хората не само етнически почвата да говорят на различни езици, но дори като е на един не се чуват и не се разбират. Такава е нагласата, че никой никого няма да разбере, освен сам себе си. Друг е въпроса, че и сами не се разбираме.
Потънали в мъчителна самота се чудим защо е нужно да сме „обществени същества“ и да се нуждаем от другите. Когато пък се влеем в тълпата и изпитаме ефекта на стадото, от общите вибрации и насоченост, лесно изпадаме в масова хипноза.
Всичко това са само примери с които просто споделям, и нямам намерение да доказвам съществуването на телепатията. За мен тя е факт. И въпреки, това и аз често включвам блокиране на тази способност. Като програмирана да я отричам, ме плаши отговорността да зная мислите на другите. Когато са твърде силни, те просто не могат да се изключа.
Но ако досега сте подозирали, че е възможно и все повече се убеждавате в безсловесния разговор, не се плашете, че някой би прочел мислите ви.
Първо телепатията не е точно точен низ от словосъчетания. Тя е цялостно предаване на смъсъл, картини, усещания и други вибрации. За да бъде дословно ясна като подредена мисъл, трябва наистина да се говори на един език с човека, тоест да се познава начина му на изразяване.
Картинните и емоционални предавания са почти мигновени – както светкавицата предхожда гърмът. Така и осъзнаването или самото събитие последва малко след това. Ние смятаме, че животните са по-нисши от нас защото не използват членоразделна реч, но може би ние сме де еволюирали по някаква причина в това отношение.
Да таиш мисли, които понякога са „нечисти“, поражда повечето проблеми на човечеството. Как би имало лъжа, подлост, зли замисли, ако знаехме мислите си?
За някои сигурно звучи ограничаващо мисълта, че може да не могат да се скрият дори в мислите си. Но нима когато сме свързани с някого и той знае всичко за нас, не се чувстваме по-свободни? И това доверие към него не ни провокира да се развиваме, така че да станем по-добри и това което той вижда за нас да става все по-добро?
Споделянето е израстване и може би когато сме готови за това, въпросът: Какво ли си мисли? – ще изчезне.

©Септемви 2010, Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!