Когато наближи Хелоуин, мнозина се чудят как лесно и бързо да измислят нещо за този празник. Макар у нас той да няма традиции, наскоро навлезе в празничния календар, заради възможността за карнавал, макар и страховит. Сигурно има смисъл в това за малко страшното да изглежда по-малко страшно, ако сами влезем в негови образи. Ако се започне по-отдалече и се вложат повече време и средства, могат да се направят впечатляващи костюми за Хелоуин. Но и с подръчни средства, бързо и лесно също може да се получи страхотен костюм. Хубавото е, че няма как да сбъркаш, колкото странно и недодялано да се получи, дори и това е ефектно.

halloween

Ето и конкретни идеи:

Най-лесно се прави призрак. Взема се стар, изхабен бял чаршаф, правят му се две дупки и готово. Може допълнително да се обгори, съдере, изцапа и прочие, въпрос на въображение.

За дамите има много възможности да се преобразят в стаховити, като облекат някоя дълга демоде рокля, доукрасят я с пластове от парчета плат, поизцапат, съдерат, сложат тежък тъмен грим, ръкавици, някое старо дантелено перде за воал и т.н.

В грима за Хелоуин всичко е позволено. Онези неща, които са табу в ежедневния грим тук са разрешени. Колкото повече, по странно, по натрапчиво, комично или страховито, толкова по-добре. Слагайте, смесвайте, размазвайте, преобразете се до неузнаваемост. Тъмен опушен грим или светъл за бледост, зависи какъв ефект искате да получите. Сега е момента да експериментирате.

Маникюрът тъмен, дълъг, необичаен, може да си позволите всякакви волности, да използвате и изкуствени нокти.

Също е подходящо да извадите скъсани чорапи и чорапогащници и всякакви ненужни вече дрехи и да създадете свой страховит дизайн на облекло.

Прическите в тази нощ са ексцентрични. Рошави, тупирани, с оцветени в странни кичури и нюанси коси. В тях сложете пера, панделки, дветя, шноли, бижута и други аксесоари според въображението си.

Бъдете щедри и с аксесоарите, кичозни, натруфени, смело ги използвайте. Странни декорирани шапки, бижута, колани, ветрила и всичко, което имате може да използвате по нестандартен начин. Отрежете дълги чорапи или ръкави и си направете ръкавици без пръсти, украсете ги с панделки, воали, копчета, връзки, шнурове, синджири.

Някои може да се облекат и по-семпло, но изцяло в черно или бяло, или пък защо не и двете, с две различни обувки или различни чорапи.

Мантия може да се направи от някоя плюшена завеса, покривка за маса или легло в от друга подходяща тъкан.

Нощта на маските от всякакъв тип, според визията, която искате да постигнете. Или просто да свалите маската, която обикновено носите.

Нощта на Хелоуин, часовете  в които можете да избягате от реалността и да се изправите пред страховете си.

Йо Богомилова

Ето още много идеи за Хелоуин – уникална храна, декорация и всичко за този празник.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!

==
==