3d pictures (3d снимки) – сигурно сте чували тези понятия, но знаете ли какво представляват? Грешите, ако си мислите, че за 3d pictures (3d снимки) трябват специални очила за да се гледат. Не, те нямат нищо общо с 3d филмите.

Всичко това вече съм го описал в първата статия от февруари месец 2011 г. със заглавие 3d снимки. Тази статия е продължение. Всъщност, това е по-скоро албум с още снимки от тази категория. Ако сте любител на 3d pictures (3d снимки) сега ще ви зарадваме с още снимки, на които може да се любувате, снимки, които може да споделите с приятели и познати.

Всеки може да гледа 3d pictures (3d снимки). За това е нужно само малко тренинг, за да успеете да си „фокусирате“ погледа. „Фокусирате“ е в кавички, понеже за целта, за да видите какво се крие в една подобна снимка е нужно точно обратното – да си разфокусирате погледа. Трябва да си представите, че гледате около 1 сантиметър зад снимката. Това е същата игра, която сме играели като деца – когато сме се опитвали да видим върха на носа си. А сега разликата е в това, че когато гледаме 3d pictures (3d снимки) ние няма да гледаме върха на носа си, но снимката, или по-точно зад снимката. Много лесно е, ако приближите снимката плътно до лицето си (или в случая лицето до монитора) и след това бавно раздалечавате, като опитвате да не фокусирате изображението, стремите се погледът да остане фокусиран.

Как да успеете да видите 3d pictures (3d снимки) е описано в първата статия, а това са кратки инструкции. Като допълнителна помощ част от снимките имат в горния или в долния край две точки, които обикновено са по средата, и са с ярък цвят, отличаващ се от фона на снимката – примерно жълт, червен… . Тези точки помагат да успеете да видите скритото изображение – може да гледате първо тях и когато си разфокусирате погледа точките ще станат повече – 4. опитайте се да ги слеете и по този начин да се появи още една, трета точка, която е по средата на двете. Задръжте погледа така, и направете още едно – две упражнения: целта е да свикнете и след това да го правите лесно, без напрягане. След това, когато това ви се удаде, погледнете цялата снимка точно в момента, когато виждате три точки – би трябвало изображението да буквално да „изплува“ пред вас.

А за тези, които не са виждали подобни снимки, или не успяват да го направят – трябва да знаят, че това просто не може да се опише – снимката е обемна. Все едно гледате реален обект и виждате всичко – виждате както „отгоре“, така и „отдолу“. Ако примерно гледате цвете – виждате го в обем, едновременно и цветовете, и стъблото и листенцата… Има огромна разлика от това да гледате едно цвете нарисувано, на снимка или в 3d снимки.

Ще почнем първо с една и съща снимка в два варианта. Единият е подвижен, анимиран, в gif формат, което представлява допълнителна атракция. А другият вариант на снимката е статичен.

3d pictures3d pictures

3d pictures3d pictures3d pictures

3d pictures3d pictures3d pictures

3d pictures3d pictures3d pictures

3d pictures3d pictures3d pictures

Източници на снимките:
thread-of-awareness.com
cimot-1.blogspot.com 

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!