Време за чай …Пакетчетата с чай сякаш не са достатъчно лесен начин за приготвяне на чай, но ето таймер, който потапя и вади  торбичката с чай за още по-мързеливо удоволствие от ароматната и полезна напитка.

Каничке, дай да пия! Да вдигнеш пълната с чай или топла вода кана също може да затрудни някои хора, но и затова е измислено улеснение. Не е необходимо всеки път да вдигате каната, да я поднасяте към чашата, после да я връщате и така да извършвате тази процедура, докато не сипете горещо питие на всички на масата. Трябва просто да поднесете далеч по-леките чашки към специалната стойка и леко да наклоните каната. Съвременният вариант на устройството е разработка на дизайнера Лоте Алперт. Освен, че поддържа температурата на чая в диапазона от 50 до 100 градуса, само с едно натискане на бутона то започва да излива гореща напитка в чашата ви. Само да не пропуснете да поставите чашката … Но навярно ще измислят решение и за това.

 

Искате плочки на корема но не ви се правят упражнения.  Разположете се удобно пред телевизора и тази скара ще работи вместо вас…

Обуването на чорапи също е досадна работа, но и за това е направено изобретение.

Но какво да кажем за забавленията?

В компании доста често се играе на „бутилка“, но защо да се протягате, за да завъртите бутилката и да хабите енергия, когато има електронно устройство, което може да ви отмени?  Настанете се удобно и просто натиснете бутона. Бутилката започва да свети, да издава звуци и да се върти като полудяла. Обаче за самата  целувката или в изпълнение на друго желание, все още не са измислили джаджа, която да ви отмени…Но е въпрос на време…

Ето и типично зимното забавление – игра със снежни топки.

 

Това  приспособление,  прави снежни топки вместо вас.  Вместо да се навеждате и ръцете ви  да мръзнат, а ръкавиците  неприятно да се мокрят, достатъчно е да използвате този уред. Просто загребвате малко сняг, пресовате и топката е готова! Снежната война може да започне!

Бърсането на пода е досадно и трудоемко задължение . От него може да ви заболи кръстът и краката. По-добре да използвате тези многофункционални чехли с вградени в долната им част парцали. Докато се движите из стаите, те ще забърсват праха и мръсотията доста ефективно. Имат обаче недостатък – няма да ви спестят изцяло движението, тъй като все пак се налага да ходите – нещо, не особено приятно за всеки мързеливец. Но пък представете си колко чисто ще стане по маршрута от дивана до хладилника и обратно…

Да се  наблюдава звездното небе с бинокъл или друг уред е забавно, но пък  неудобно при  продължителното стоене с вдигната нагоре глава. Ръцете също се уморяват.  Но защо трябва да се измъчваме, когато има специален шезлонг . Необходимо е просто удобно да се излегнете в него и да настроите прикачения в горния му край бинокъл. Ръцете ви спокойно ще отдъхват, а вратът ви няма да се схване нито за секунда. Може дори да задремете, ако се уморите от великолепната гледка на нощното небе.

 

 

Яденето на спагети  притеснява мързеливите хора от години, тъй като още през 1955 г. се появява уред с манивелка за автоматично навиване на спагети. Днес този странен инструмент се намира в Американския музей на необичайните вещи, но има много негови съвременни еквиваленти. Те са дори по-съвършени, тъй като използват електромоторче.

 

И върха на сладоледа! Колко ли трябва да е мързелив  човек, че да го мързи дори да върти сладоледа си с фунийка, за да го изближе от всичките му страни?

Човек, това звучи гордо. Човек прави невероятно трудни и сложни неща, но пък трябва след великите дела да си по мързелува велико.

Границата на човешките възможности.

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!