Приказни случки за възрастни с по-особено чувство за хумор.

Имало едно времеЕдин принц, който редовно ходел на рицарските конни надбягвания и залагал. Годините минавали и най-неочаквано един ден принцът спечелил! Веднага се качил на каляската си и с бясна скорост препуснал към замъка си. Когато пристигнал отворил входната врата с ритник, после я затръшнал зад себе си и казал на принцесата си:
– Скъпа, днес спечелих от залаганията, така че веднага си стягай багажа!
– О, мили, това е прекрасно! – възкликнала принцесата – Но за какво да се подготвя, за море или за планина?
– За каквото искаш! Само гледай да си изчезнала до края на седмицата!

Имало едно време Едно момче. То поискало ръката на едно момиче:
– Ще се омъжиш ли за мен?
Момичето отвърнало:
– Не!
И момчето заживяло щастливо, ходило на лов и риболов, играло много голф, пиело бира, играло на карти, имало много пари и пърдяло когато си поиска.

Имало едно време Един много праведен човек, живеел в Рая, но му доскучало там всичко хубаво – спокойствието, красотата, природата, усмихнатите добронамерени лица му омръзнали и го дразнели. Отишъл при Свети Петър и се помолил, да го пусне да поразгледа Ад-а. Разрешили му и той доволен и щастлив отишъл там и какво да види … РАЗКОШ! КРАСОТА! СВЕТЛИНИ! ПАРИ! КОЛИ! ЖЕНИ! ЗАБАВЛЕНИЯ! NON-STOP КУПОН!
Върнал се с неохота в Рая и пак потънал в скука и отново се примолил да го пуснат в Ад-а. Сега там било още по-хубаво и от преди. Чудел се накъде да погледне, от кое да опита, с какво да се забавлява.
И когато дошло време да се върне в Рая, още от Райските врати заявил, че иска да остане да живее в Ад-а и ако не му разрешат ще избяга там. Без проблем го оставили да постъпи както е решил. Доволен и щастлив, той прекрачил портите на Ад-а. Дяволите го грабнали още от там и право в казаните.
– Ама, чакайте, как така – това пък какво е, къде са жените, къде е купона?
– Аааа, недей да бъркаш туризма с имиграцията – захилили се дяволите.

Имало едно времеЕ, всички знаят приказката за принцесата и граховото зърно.
Всъщност  не е имало никакво зърно, просто принцът и принцесата е трябвало да обяснят някак синините.

Имало едно времеЕдна спяща принцеса. Минал принца и я целунал. Тя не се събужда…Пак я целунал. Тя пак дреме…Най-накрая се ядосал:
-Събуди се патко заспала….

Имало едно време … Една омагьосана принцеса. Зъл магьосник я бил превърнал в жаба. Намерил я един програмист. Тя му заговорила:
-Целуни ме и ще се превърна в неземно хубава принцеса.
-Не ща… по-ме кефиш като говореща жаба.

Имало едно време един принц.  Принцът . . . цеунал жабата и тя се превърнала в принцеса – с  кайма и кашкавал.

Имало едно време … Една малката русалка. Разхождала се тя из морските дълбини и видяла риба, която виси безпомощно на дебело въже и я освободила. Втурнала се при Нептун да му разкаже:
-Тате видях една риба и я отвързах
Нептун и казал:
– Ариел колко си глупава, това е било водолаз …

Имало едно време … Друга спяща красавица. Минал принца, а тя вече била будна
-Коя си ти, ма?! – попитал я той.
– Спящата красавица…
– И що си толкоз грозна ?!
– Ми ся ста’ам, бе!

Имало едно време едно графство. В него живеел щастливо Граф Артур, ходил на лов и риболов, играл много голф, пиел бира, играел на карти, имал много пари и пърдял когато си поиска. Но човек и добре да живее, все някой ден се жени. Графиня Анета била щастливката и заживели в неговия замък. Дошъл краят на лятото и Графа, тръгнал през 9 земи в десета, да гледа рицарски двубои. Обещали си с Графинята да си пишат всеки ден .. тя пишела и чакала отговор напразно, а Графа четял писмата й и все нямал време да отговори. Но на последното й писмо, което ще прочетете тук, пристигнал не отговор, а самия Граф Артур. Разказвачите на приказки още се чудят защо Графа зарязал рицарските турнири и яхнал белия кон?
Тайно, кодирано писмо  на Графиня Анета  до Граф Артур:
„Мили Графе,
Всяка  топла,   лятна  вечер,   когато  се  качвам   на  ку-
лата на нашият планински замък, в минута на тиха умо-
ра  ти  знаеш с какво  нетърпение очаквам  да  се изпра-
ви  пред  мен  раздавачът,  но  надеждите ми  са  напра-
зни. Ако продължаваш така да ме мъчиш, помни, че пи-
ша за  последен  път.  Отчаяна съм.  Твоята  мила  Ани-
чка  повече  няма  да  видиш   и   ще  си  останеш  с  ху-
бавите  копнежи,   спомени   и  с  цветната  снимка  мо-
я в ръката си.
Твоя Анета“

Имало едно време … две момченца. Едното – добро, другото – лошо. Излезли веднъж да си поиграят на улицата и почнали да се плюят. Лошото момченце наплюло доброто 4 пъти, а доброто – 9 пъти.
Тогава един минувач им направил забележка, че не е хубаво да се плюе по улиците. Момченцата престанали да се плюят и започнали да плюят по минувача. Лошото момченце го улучило 7 пъти, а доброто – 12 …
ПОУКА: Доброто винаги побеждава!

Имало едно време … една царица. Тя притежавала вълшебно огледало, което и казвало и показвало всичко по света. Застанала царицата една сутрин пред огледалото и попитала:
– Огледалце, огледалце от стената, кажи коя е най-хубавата на Земята?
А огледалцето отвърнало:
– Ти, царице, си дарена с извънмерна красота, но по-як спонсор има една друга грозота …
И така победителка в конкурса „Мис България“ станала Баба Яга …


Имало едно време … един цар. Той имал три дъщери. Когато най-голямата дъщеря станала за женене той я извикал, подал й една пръчка и й казал:
– Дъще, хвърли тази пръчка с все сила и където падне пръчката, там ще се омъжиш!
Хвърлила дъщерята пръчката и тя паднала при най-красивия момък. След време и средната дъщеря станала за женене и тя хвърлила една пръчка и така се омъжила за най-богатия момък. Дошло време третата дъщеря да се жени. Хвърлила тя пръчката с все сила, но нещеш ли паднала в едно блато. Отишла дъщерята да види и гледа един жабок държи пръчката в уста.
– Е! – казала си най-малката дъщеря – Такъв ми бил късмета!
Но се сетила че в приказките като целунеш жаба и тя се превръща в красив принц. Отишла, целунала жабока … но нищо! Целунала го втори път … но жабока си оставал жабок! Целунала го трети път и тогава жабока казал с дрезгав глас:
– Много съм омагьосан, май ще трябва и да духаш!

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!