Тайни » проблясъци

Огледалото на Венера

публикувано от:  на декември 12, 2009 няма коментари

miror

От няколко десетилетия животът на жената се промени. Жената получи свобода и равенство с мъжа. Би трябвало светът да е пълен с щастливи жени, реализиращи мечтите си.  Но съвременната жена е тъжна. Поела непосилно бреме тя изоставя нещата за които е създадена. Това и носи неудовлетворение, което придобитите права не могат да й компенсират.
Ако жената намери смелост да се изправи пред себе си, да се вгледа, да се опознае може би, би намерила правилно приложение на свободата си. Но това е трудно в забързаното време да тича след “ насъщния „.
Но ако иска да усети радостта от живота си…Трябва да отдели мъничко време за себе си. Пет минути, като петте пръсна на ръката си.
Първото което може да направи е да се отпусне, да не мисли за нищо, да си пусне музика или да се наслади на тишина. Когато достигне до сливане с музиката или тишината, днес, утре или когато се почувства различно, спокойно, свободно… Може да остави въпросите да се втурнат или свенливо да влязат на пръсти.
Коя съм аз? Защо съм тук? Какво да правя? Накъде отивам? Какво искам?….
Не е задължително да има отговор веднага. Години наред тези въпроси са тлеели затрупани под маски на различни чужди истини.
В даден момент всички въпроси ще се завъртят около: В какво вярвам?
1 – Независимо в какво вярва една жена, то е нещото, което ще и донесе упование, сили и отправна точка за всичко останало. Дали вярва в себе си, в Бог, или нещо друго, то ще е центърът около което ще изгради хармонията в живота си.
2 – Казват, че човек може да живее сам, само ако е бог или звяр. Докато сме хора имаме нужда от другите, и най-вече от един много близък човек, специален, допълващ ни във всяко отношение. За жената това е мъжът. Ако не го е открила, ако образа на любимия се изплъзва недостъпен. Причината е била в липсата на хармония в самата нея. Как да има очи да види мъжът, който търси, след като не знае коя е тя самата. И как този мъж да я намери и познае в нея любимата си?
3 – От любовта на мъжа и жената се раждат децата. Жената е предопределена да бъде майка и ако няма деца, празнината която се отваря, не може да бъде запълнена с нищо друго. Дори да не може да роди свои, жената инстинктивно търси да се грижи за някого с любов.
4 – Едва на четвърто място идват отношенията й с близки, роднини, приятели и познати. Да да са здрави и пълноценни тези отношения, другите стъпки трябва да са били направени пълноценно.
5 – и на последно място са останалите непознати хора.

Ако някъде нишката се е скъсала, това оказва влияние и върху следващите звена. Животът е сложен и труден и се иска голямо осъзнато, мотивирано и целенасочено усилие, за да се балансират нещата в самия му корен, а останалите неща си идват от сабосебе си.
…Само пет минути на ден:
-Добро Утро, Ден! Коя съм аз?….

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!
Етикети:

==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!