Хората в последно време са неудовлетворени, уморени стресирани. Работят, каквото е доходно, а не това което умеят или желаят. А труд който е без всякъкво желание и удовлетворение,  носи негативи.
Колко хубаво би било, ако хората работеха, това което умеят и което им е присърце…Какъв труд би било тогава? Щяха да правят и себе си и другите щастливи.
Но тъжни и депресирани, всеки ден стават за да отидат на омразната си работа, питайки се какъв смисъл има живота.  А за да получиш правилния отговор, трябва да зададеш правилния въпрос.

Кой съм аз? Какво умея? Какво ме радва? С какво радвам другите? С какво помагам на другите? И така човек би открил своя талант, призвание или дарба и ако я последва, би намерил смисълът на живота си.

Що е призвание:

Призванието е дейност, която човек извършва, при което това което прави е това, което прави най-добре и чувството което изпитва е на пълно удовлетворение, правейки блага за хората.

Що е талант:

Всеки човек се ражда с някъкви умения. Талантът е това умение, което го отличава от другите. То е предпоставка, ако се потруди да стане забележителна личност в дадената област.

Що е дарба:

Дарбата е способност, с която служим на хората.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!