Тайни » заблуди и табута, проблясъци

Извън релсите

публикувано от:  на април 20, 2010 няма коментари

„Да излезеш извън релси“ – този израз се употребява при неприятни ситуации за загуба на контрол. Но извън релсите, извън коловоза може да има много по-добри неща, особено ако релсите се въртят в омагьосан кръг. Докато осъзнае човек, че е попаднал в зацикляне минава време и когато накрая разбере, че се върти в кръг е трудно да се измъкне от него. Макар неприятно положението, дава някаква илюзорна сигурност заради това, че е поне познато. И както с всяко нещо за да се научи човек трябва да тренира и да се упражнява, така трябва да се упражнява да излиза и извън релсите. Така, ако се случи няма да е загубил контрол, а ще види неочакваните възможности на промените.
Упражненията за това са простички: Всеки ден опитвайте нещо ново, малко което не променя драстично начина ви на живот. Промяна на маршрута, нова марка напитка, различен акцент в менюто и обличането. Разговор с непознат, нова книга или филм, кратко пътуване, почивка или ново занимание, отдаване на внезапен порив.
Причините да не се правят нови неща са безбройни: страх, несигурност, липса на време или финансова възможност и пречки от всякакъв характер. Това са само оправдания. Наистина, ако човек желае нещо той намира начин, а удовлетворението е несравнимо.

Й. Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!
==========
Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Вашият коментар:
Моля пишете на Български или комeнтара Ви няма да бъде публикуван!