Как се намира смелост да се изкажат идеите и да се постигнат?
Колебание и страх ги отлагат отново и отново. Ще успея ли? Имам ли сили? Ще имам ли шанс? Изникват моменти на малки провали за да разколебаят още повече, за да ограбят порива и подрежат крилата.
Но ако силно искаш нещо, ако дори малко чувстваш, че може да успееш, ако за миг виждаш идеята си в нейната пълнота, това е знак за действие.
И действай!
– Определи си срок. Той не е толкова за да се спази педантично, а за да усетиш, че вече реално е дошло времето и ориентировъчно да се вместваш в него. Да не спираш, да не се отклоняваш, да не се разколебаваш.
-Обмисли я от всякъде, направи си план до най-малките детайли. Той също не е за да се спази до край, а е основа върху която да се наместват елементите, без да се пропусне нещо важно.
-Намери си съмишленици. Имаш нужда от хора, които вярват в идеята ти. Имаш нужда от подкрепата им, да ти повтарят че можеш, да те подбутват, ако се разколебаеш, да ти подават ръка, ако се спънеш.
-Набави си нужните ресурси.
-Следвай намисленото.
-Предвиди евентуален провал. Но не допускай да се случи.
Хубаво е да знаеш, че не си сам, някой да бъде духом с теб или още по-добре до теб. Дори и да не успееш, поне ще начертаеш пътя към успеха.
Грешките или добрите попадения ще послужат за избистряне на идеята. Отминалото може да възприемеш като грешка, успех или урок. Това е личен избор.
Отминалите събития може да ти пречат, да те обезкуражават или да са опора и трамплин.

Ти можеш!

Й Богомилова

Сподели с приятелите си:
Сподели във Facebook!